StoryEditor

Kako je Smiljana prošla detektor laži?

Piše D  /  19.02.2019., 07:02h

Jedno od njih je kako je sestra ubijene koja je sada osumnjičena za njezinu smrt uspjela proći detektor laži. Policija je naime pojasnila da su u sklopu istrage o nestanku Jasmine Dominić bili proveli poligrafsko testiranje više osoba, među kojima je bila i Smiljana. No ona je to poligrafsko ispitivanje prošla i tako otklonila sumnju sa sebe. 

Bivši djelatnik krim policije Hrvoje Popović za RTL je kazao kako ne treba čuditi što je sestra nestale Jasmine, za koju se vjeruje da je ubijena, a njezino se tijelo 19 godina nalazilo u zamrzivaču obiteljske kuće u kojoj je živjela sestra s obitelji, prošla poligraf. 

Kako je uspjela proći poligraf

"Kroz povijest se događalo puno puta da počinitelji teškog kaznenog djela prođu na poligrafu. Ima ljudi koji se mogu pripremiti za poligraf ili su jednostavno takvog psihološkog karaktera da to mogu odraditi i da zavaraju istražitelje", kazao je. 

Prisjetio se slučaja Sokolčić, koji se dogodio prije više od 10 godina. Tada je Ivan Sokolčić Baraba usmrtio svoju suprugu i bratića, čija tijela do danas nisu pronađena, za što je osuđen na 35 godina zatvora. 

"To je jedinstven slučaj u praksi, da nema tijela, a da je čovjek osuđen, koji je prošao poligraf", dodao je Popović.

Dodao je kako policija, prilikom istrage navoda o nestanku Jasmine, nije raspolagala dovoljnim brojem informacija da posumnjaju da je riječ o ubojstvu ili da se zločin dogodio u kući u kojoj je stanovala.

"Očito je netko unutar obitelji zavlačio policiju"

"Policija je radila izvide, napravljen je poligraf i oni jednostavno nisu iščitali da se išta dogodilo unutar obitelji. Očito je da je netko unutar obitelji zavlačio čitavu priču i konstruirao svoju", kazao je. 

Dodao je kako ne treba upirati prstom ni u koga te da će daljnji izvidi otkriti što se dogodilo u kući u Palovcu prije 19 godina. I samom mu je, kako je kazao, teško vjerovati da je sestra nestale Jasmine svih 19 godina sama kreirala priču o njezinom nestanku. Osobito zbog činjenice da u toj kući njih dvije nisu živjele same. 

"Moguće da je bilo nekakvo suglasje. Bit ćemo pametniji kroz par dana", kazao je za RTL Popović te dodao kako je priča toliko morbidna da je teško pojmiti i shvatiti kao i nagađati što se dogodilo. 

S obzirom na to da je u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu pronađeno neraspadnuto tijelo, obdukcijom će se utvrditi i okolnosti pod kojima je smrt nastupila, kao i točno vrijeme smrti. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 13:37