StoryEditor

Kakav gaf na ATP-u: Moldaviji je puštena rumunjska himna

Piše D  /  03.01.2020., 02:01h

Uoči susreta prvog kola C skupine ATP kupa u Brisbaneu Belgija - Moldavija, pogreškom organizatora Moldavcima je intonirana rumunjska himna.

- Uoči meča koji je Moldavija igrala s Belgijom, greškom je intonirana pogrešna himna. Iskreno nam je žao i ispričavamo se moldavskom timu - poručili su iz ATP-a.

Belgija je porazila Moldaviju sa 3-0, a bodove Belgijancima donijeli su Steve Darcis, David Goffin te par Sander Gille i Joran Vliegen.

Darcis je pobijedio Aleksandera Cozbinova sa 6-4, 6-7 (4), 7-5, Goffin je slavio protiv Radua Albota sa 6-4, 6-1, dok su Gille i Vliegen u igri parova bili bolji od Albota do Cozbinova sa 6-7 (5), 7-6 (4), 11-9, prenosi Hina.

Ovo nije prvi ovakav gaf u sportu. U utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo između Francuske i Albanije, za vrijeme intoniranja himni, domaćini su Albaniji umjesto njihove himne pustili himnu Andore. Urugvajcima je na Copi prije početka utakmice umjesto njihove, puštena čileanska himna.

Podsjetimo, novo natjecanje u teniskom kalendaru nastalo kao izravan odgovor na novoformirani Davis Cup koji je svoje prvo izdanje imao u studenom. Na turniru koji se igra u tri grada (Sydney, Perth, Brisbane) sudjeluju 24 reprezentacije podijeljene su u šest skupina po četiri, a među njima je i hrvatska reprezentacija koja je u skupini E zajedno s Austrijom, Argentinom i Poljskom.

Plasman u četvrtfinale izborit će šest pobjednika skupina, te dvije najbolje drugoplasirane ekipe.

ATP kup su otvorili okršaji Grčke i Kanade, te Sjedinjenih Država i Norveške. Kanada je u susretu F skupine sa 3-0 slavila protiv Grčke, dok su Norvežani u dvoboju D skupine iznenađujuće pobijedili SAD sa 2-1.

Kanada je povela protiv Grčke nakon što je Felix Auger-Aliassime sa 6-1 i 6-3 porazio Michaila Pervolarakisa, a pobjedu Kanađana osigurao je Denis Šapovalov porazivši Stefanosa Tsitsipasa sa 7-6 (6), 7-6 (4). Treći bod Kanađani su osvojili pobjedom u parovima sa 6-2, 6-3.

Daleko neizvjesnije je bilo u norveško-američkom dvoboju. Amerikanci su poveli sa 1-0 pobjedom Taylora Fritza protiv Viktora Durasovića 6-2, 6-2, a izjednačio je Casper Ruud porazivši Johna Isnera 6-7 (3), 7-6 (8), 6-4. Najbolji američki tenisač je u drugom setu dvije meč lopte, ali ih nije iskoristio.

Odluka je pala u dvoboju parova u kojem su Ruud i Durasovic porazili Austina Krajiceka i Rajeeva Rama 4-6, 6-3, 10-5, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 19:00