StoryEditor

Kafići u FBiH počinju s radom

Piše D  /  12.05.2020., 07:05h

Donijeta je i naredba kojom se dozvoljava pružanje usluga ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru (bašče i terase), uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. U ugostiteljskim objektima iz te naredbe zabranjuje se upotreba i konzumiranje nargila, prenosi Fena.

Današnjom naredbom FSCZ dozvoljava se rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija na području FBiH uz poštivanje posebnih epidemioloških mjera. S tim u vezi, zaduženo je Federalno ministarstvo zdravstva da, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo FBiH, utvrde procedure rada ordinacija i laboratorija iz te naredbe tako da one budu dostupne na njihovim web stranicama.

FSCZ je zaključkom zadužio županijske stožere civilne zaštite da, u suradnji sa županijskim ministarstvima obrazovanja i županijskim ministarstvima zdravstva, razmotre mogućnost rada obrazovnih ustanova, vrtića i autoškola uz poštivanje epidemioloških mjera. Zadužena su županijska ministarstva zdravstva da, u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo, utvrde procedure rada obrazovnih ustanova, vrtića i autoškola tako da one budu dostupne na njihovim web stranicama.

Također, FSCZ je naredio Federalnoj upravi Civilne zaštite da izvrši raspodjelu zaštitne medicinske opreme i sredstava iz donacije Vlade Republike Austrije (deke, jednokratna posteljina, higijenski paketi i zaštitne rukavice), županijskim stožerima civilne zaštite na području FBiH.

Drugom naredbom FUCZ treba da izvrši raspodjelu zaštitne medicinske opreme i sredstava iz donacije Vlade Republike Turske (zaštitna odijela, troslojne medicinske maske, univerzalne maske, zaštitne maske, zaštitne rukavice i 70 postotni alkohol) i to svim županijskim stožerima civilne zaštite na području FBiH, priopćeno je iz FUCZ.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 13:01