Article_Top_970x250

Kada će se nastaviti Premijer liga BiH?

klubovi čekaju dozvolu

Kada će se nastaviti Premijer liga BiH?

tra 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Nova videokonferencija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i klubova Premijer lige bit će održana sutra od 15 sati.

Najbitnija točka dnevnog reda bit će prijedlog plana aktivnosti saveza u vezi s mogućim nastavkom natjecanja Premijer lige BiH i Kupa. Prethodno će se iznijeti informacija o odlukama Izvršnog odbora Europske nogometne federacije (UEFA), koje se odnose na domaća klupska natjecanja, piše Klix.ba.

Iako bi bh. klubovi trebali dobiti dozvolu da se vrate treninzima početkom svibnja, sasvim je jasno da će morati sačekati usklađene potvrde kriznih stožera Federacije BiH i RS.

Prijedlog procedura koje bi ekipe trebale slijediti prilikom održavanja treninga bit će, kako saznaje Klix, upućen u Ministarstvo zdravstva FBiH, a zatim proslijeđen Kriznom stožeru.

Međutim, za konačnu odluku o grupnim treninzima bit će potrebna i suglasnost Kriznog stožera za izvanredne situacije RS jer svi klubovi moraju u identičnom terminu dobiti dozvole za treninge.

Ukoliko dođe do jedinstvene odluke na nivou cijele države, može se očekivati početak treninga i nastavak sezone krajem svibnja, a na utakmicama, jasno, neće biti publike.

Dnevnik.ba