StoryEditor

KAD RADI MAŠINERIJA Bošnjaci Središnje Bosne glasovali za SDA i Komšića

Piše D  /  11.10.2018., 11:10h

Željko Sejdo Komšić je po treći put bošnjačkim glasovima izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Iako se Komšićeva stranka Demokratska fronta raspala još nakon Lokalnih izbora 2016. godine, Sejdo je uspio zahvaljujući SDA-ovoj stranačkoj infrastrukturi i glasačkoj mašineriji, ući u fotelju hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Zanimljivo je kako je Komšić u Županiji Središnja Bosna koja je dugi niz godina bastion HDZ-a BiH i SDA, dobio gotovo 16 tisuća glasova i to u bošnjačkim sredinama što je vidljivo analizom biračkih mjesta po općinama u Središnjoj Bosni.

Istovremeno, sama stranka Demokratska fronta za Skupštinu Županije Središnja Bosna osvojila je nešto više od pet tisuća glasova, točnije, 5,415.

Za Komšića se glasovalo u bošnjačim biračkim mjestima diljem Središnje Bosne, poput Han Bile i Mehurića u Travniku, Opare, inače utvrde SDA u Novom Travniku, ali i vehabijskih naselja kao što su to Kaćuni u Općini Busovača.

Sejdo Komšić je tako kao kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH u 11 općina Županije Središnja Bosna  osvojio ukupno 17.738 glasova.

G.L. / Dnevnik.ba

18. travanj 2024 03:13