StoryEditor

"Kad postanem predsjednik prvo ću posjetiti hrvatski narod u Bosni i Hercegovini"

Piše D  /  13.12.2019., 11:12h

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro jasno je odgovorio u intervjuu za Tportal treba li ukinuti financiranje Crkve iz državnog proračuna: “Ne”, kratko je odgovorio. Također je otkrio koju će prvu zemlju posjetiti ako postane predsjednik Hrvatske: “Prvo ću posjetiti hrvatski narod u Bosni i Hercegovini”, rekao je Škoro.

Na pitanje tko mu je politički uzor i zašto Škoro je naveo Blagu Zadru, jednog od najvećih junaka Domovinskoga rata koji je posmrtno promaknut u čin general bojnika. “Nije političar, ali mi je uzor kao vođa – Blago Zadro. Prema svjedočanstvima njegovih suboraca, imao je velike liderske sposobnosti”, rekao je te dodao da je najbolji politički savjet dobio od pokojnog profesora koji je govorio: “Toplo srce, hladna glava i čiste ruke.”

Nepravednost sustava

Kao najveći problem hrvatskoga društva Škoro vidi nepravdu koja proizlazi iz političkog sustava i lošeg pravosuđa. “Upravo ta nepravda, nejednak tretman državljana Republike Hrvatske, tjera ljude iz domovine.”

Što se tiče povlaštenih mirovina, tvrdi da bi u slučaju da postane predsjednik prvo utvrdio tko sve ima povlaštenu mirovinu i jesu li je svi ti ljudi zaslužili svojim angažmanom u društvu. “Tek bih onda eventualno počeo razmišljati o novima povlaštenim mirovinama, ali samo za one koji ih doista zavrjeđuju svojim doprinosom hrvatskom društvu.”

Na pitanje da navede jednu stvar koju je u protekloj godini učinio za dobrobit prirode i okoliša, Škoro je rekao: “Kupio sam još jedan vinograd i učinio da ta zemlja ne zaraste u korov.”

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:53