01.03.2020., Mostar - Sastanak radnika Aluminija i predstavnika Abraham grupacije odrzan u Mostaru. Novinarima i fotoreporterima bilo zabranjeno snimanje sastanka. Amir Gross Kabiri, predsjednik M. T. Abraham GrupacijerrPhoto: Denis Kapetanovic/PIXSELLDENIS KAPETANOVIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
povodom jutrošnjeg incidenta

Kabiri: Borba protiv antisemitizma i ksenofobije daleko je od kraja

Piše desk  /  05.08.2022., 21:42h

Predsjednik Židovske općine Mostar Amir Gross Kabiri izjavio je u petak povodom jutrošnjeg incidenta u kojem je na pročelje ‘The Hub of Fine Arts’ sprejom ispisan kukasti križ, kako je to dokaz da je borba protiv antisemitizma i ksenofobije daleko od kraja.

“Rano danas, na pročelje The Hub of Fine Arts sprejom je ispisan kukasti križ. Ovaj čin, koji predstavlja, ni manje ni više nego zločin iz mržnje, dokaz je da usprkos pozitivnim koracima koji su napravljeni u posljednje vrijeme, borba protiv antisemitizma i ksenofobije je daleko od kraja”, poručio je Kabiri, prenosi RTV Herceg Bosne.

Pritom je istaknuo kako u Židovskoj općini Mostar vjeruju da pojedinci koji su počinili ovaj zločin ne predstavljaju građane Mostara niti narode Bosne i Hercegovine.

“Mi se ne damo pokolebati i nastavit ćemo punom snagom doprinositi zajednici u oblastima kulture, sporta, gospodarstva i obrazovanja”, naglasio je Kabiri.

Dnevnik.ba

05. kolovoz 2022 21:42