StoryEditor

"Juve ne smije otjerati Mandžu, nigdje neće naći takvog napadača"

Piše D  /  11.08.2019., 01:08h

Rok za ulazne transfere u Engleskoj je prošao, a Mandžukić je i dalje igrač Juventusa. Pitanje je koliko će se naigrati pod novim trenerom Maurizijom Sarrijem koji preferira napadače koji više mogu kreirati s loptom u nogama dok je Mandžukiću forte skok igra, pritisak na zadnju liniju i kretanje bez lopte.

Ipak, Mandžukić je zadnjih nekoliko sezona jedan od važnijih igrača Juventusa. Prošle sezone bio je drugi najbolji strijelac kluba s 10 golova, a tome dodao i šest asistencija. Često nije igrao na svojoj poziciji već ga je Allegri stavljao na krilo, a propustio je i puno utakmica zbog ozljede, piše Index.

"Velika pogreška Juventusa ako puste Mandžu"

Za bivšeg hrvatskog reprezentativca postoji još mogućnost odlaska u Njemačku gdje se priča da su za njega zainteresirani Bayern i Borussia. Novinar portala Football Italia, Vilizar Yakimov, vjeruje kako bi ostanak Mandžukića bio najbolji za Juventus.

"Veliki Hrvat jednostavno pruža drugačiji paket vještina od njegovih kolega. Nesebičan pristup, iskustvo i zračna superiornost čine ga vrijednom opcijom na više pozicija. Njegova najveća kvaliteta je što će izvući najbolje iz svojih suigrača, a njegovo kretanje bez lopte često otvara rupe u protivničkim obranama. Često se žrtvuje za dobrobit momčadi i postao je okosnica Juventusa zadnjih nekoliko sezona.", piše Yakimov pa nadodaje:

"I dok Hrvat ne može biti vrijedan član Sarrijeve ekipe kao što je bio u Allegrijevoj, njegova čvrstoća i iskustvo bi mu omogućilo da i dalje bude vrijedan član Juventusa. U modernom nogometu gdje svi postaju sve više sebični, možemo reći da su igrači poput Mandžukića izumiruća vrsta. S obzirom na to koliko je teško pronaći vođe u današnjem nogometu, Bianconeri  bi napravili veliku grešku kada bi ga pustili. Mandžukić je jedinstven."

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:43