StoryEditor

Jurićeva Verona senzacionalnim preokretom srušila Juventus

Piše D  /  08.02.2020., 10:02h

Iako im je VAR opravdano poništio gol za 1:0 u prvom poluvremenu, u drugom im je uz pomoć VAR-a sudac Davide Massa također opravdano dosudio penal kojim su, golom veterana Giampaola Pazzinija, došli do nevjerojatnog preokreta nakon što je Cristiano Ronaldo ranije doveo aktualne prvake u vodstvo, piše Index.hr.

Jurićeva Verona odigrala je hrabro i koncentrirano, pristup se isplatio i ovom su pobjedom zakomplicirali borbu za Scudetto jer sada se Inter i Lazio dodatno mogu približiti prvom mjestu.

Juventus je po običaju krenuo s visokim posjedom (69 posto), Verona je utakmicu otvorila hrabrije i konkretnije. Prvo je u desetoj minuti iskosa tukao Davide Faraoni, goste je spasio golman Wojciech Szczesny, a onda minutu kasnije nakon kornera malo je nedostajalo da bivši Dinamov branič Amir Rrahmani preusmjeri jednu loptu u mrežu.

Stara dama se probudila u 19. minuti kada je Douglas Costa povukao jednu polukontru, namjestio se na udarac s 18 metara i tukao pod prečku. To je jedva izvukao golman Marco Silvestri te odbio loptu u prečku.

Dvije minute kasnije - drama! Verona poslije prekida kapetana Miguela Velosa dolazi u vodstvo, Koray Gunter zabija glavom s pet metara i Jurićeva momčad slavi vodstvo. Međutim, sudac Davide Massa uz pomoć VAR-a poništava taj gol zbog zaleđa. Ispostavit će se, opravdano.

Završnica prvog poluvremena pripala je klubu iz Torina koji se stabilizirao i iskoristio energetski pad domaćina. U 36. Cristiano Ronaldo gađa stativu s lijeve strane, pet minuta zatim probija se u kazneni prostor Silvestrija pa šutira pored gola. U 42. pokušava udarcem glavom poslije centaršuta Juana Cuadrada, međutim, ne pogađa okvir gola Verone.

U drugom poluvremenu nije bilo uzbuđenja do 66. minute kada je Cristiano Ronaldo zabio i desetu uzastopnu ligašku utakmicu. I to kako! Pobjegao je s centra Rrahmaniju koji ga nije mogao zaustaviti. Stigao je na 15 metara od gola Silvestrija i desnom nogom pogodio neobranjivo za vodstvo Juventusa.

Ipak, Jurićeva Verona nije posustala pa deset minuta nakon gola Ronalda Bentegodi gori. Fabio Borini koristi "asistenciju" Miralema Pjanića koji mu je gotovo servirao zicer. Bivši napadač Rome, Liverpoola i Milana izlazi sam na Szczesnog i pogađa za izjednačenje.

Juventus, poznat po pobjedama u završnicama utakmica, na kraju je pao. Nakon što je Marash Kumbulla pogodio prečku, uslijedio je novi napad Verone u kojem je Leonardo Bonucci igrao rukom nakon čega je VAR dojavio sucu Massi da je to penal za Veronu.

Veteran Giampaolo Pazzini pogodio je za preokret i veliku senzaciju u Veroni, piše Index.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 06:30