StoryEditor
reakcija

Juratović: U Stuttgartu je popušteno pod pritiskom bošnjačkih nacionalista na čelu s Bakirom Izetbegovićem, skup je iskorišten za predizbornu kampanju

Piše desk  /  14.07.2022., 09:08h

Nakon što je SPD-ovom zastupniku u Bundestagu Josipu Juratoviću uskraćeno pravo da govori na nedavnom obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici organiziranom u Stuttgartu, Juratović je dao komentar za N1.

Udruge koja okupljaju Bošnjake u Njemačkoj, a koja stoje iza organizacije ovog događaja, popustile su pritisku bošnjačkih nacionalista, smatra Juratović, te su skup preuzeli u svrhu predizborne kampanje.

“Žao mi je jer sam sve ove godine svojim nastupima i prisustvom pružao podršku, a sad je popušteno pod pritiskom bošnjačkih nacionalista na čelu s Bakirom Izetbegovićem. Ovaj humani skup obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici besramno su preuzeli u svrhu svoje predizborne kampanje”, rekao je Josip Juratović, zastupnik u njemačkom Bundestagu.

Na skupu koji je održan u Njemačkoj sudjelovali su od dužnosnika iz BiH Bakir Izetbegović i Željko Komšić. Organizatori događaja koji su Juratovića u ožujku pozvali da i ove godine sudjeluje na obilježavanju godišnjice genocida i održi govor, u međuvremenu su mu uskratili priliku da govori uz obrazloženje da se ne slažu s njegovim stavovima koje je iznio u vezi s Rezolucijom o BiH koju je usvojio Bundestag.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 22:04