StoryEditor
gudelj za direktno.hr:

"Juratović je iskusio što svi znamo, no mogao je to naslutiti ranije kada nije vidio bošnjački šovinizam umotan u celofan žrtve..."

Piše desk  /  14.07.2022., 13:42h

Nakon rezolucije donesene u njemačkom Bundestagu došlo je do uzburkavanja ionako nemirne političke slike u BiH, a nakon što je SPD-ovom zastupniku u Bundestagu Josipu Juratoviću uskraćeno pravo da govori na nedavnom obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici organiziranom u Stuttgartu, na određeni način potvrđen je nepovoljni položaj Hrvata u BiH koji se godinama bore s uskraćivanjem prava.

Glavni urednik portala Dnevnik.ba Jurica Gudelj za portal Direktno osvrnuo se na ovu situaciju te istaknuo kako je Juratović ranije bio zaslijepljen borbom protiv 'zamišljenih hrvatskih i srpskih nacionalista u BiH pa nije vidio koji je to nacionalizam koji razara BiH'.

"Juratović je na svojoj koži iskusio ono što svi mi u BiH znamo: ako se ne povinujete bošnjačkoj mitomaniji i njihovim političkim agendama, slijedi vam medijski progon i 'otkazivanje'. Inače, mogao je to i naslutiti godinama ranije, no nažalost bio je zaslijepljen borbom protiv zamišljenih hrvatskih i srpskih nacionalista u BiH pa nije vidio koji je to nacionalizam koji razara BiH", istaknuo je Gudelj i dodao:

"Bošnjački nacionalizam mu je ostajao skriven, iako je upravo taj nacionalizam, a zapravo šovinizam umotan u celofan žrtve, ono što razara BiH u svakom pogledu te je od te države danas napravilo monstruma koji doslovno izjeda vlastito stanovništvo".

Izvjestitelj njemačkih socijaldemokrata za zapadni Balkan Adis Ahmetović odbacio je u utorak u Sarajevu kritike koje su na njegov račun stigle zbog snažnog lobiranja za usvajanje posebne rezolucije Bundestaga o BiH kojom je osuđeno ponašanje dijela političara u toj zemlji poput Dragana Čovića i Milorada Dodika. Zanimljivo je da se nije osudio bošnjački nacionalizam koji se provodi u BiH te se nije osudilo ponašanje Bakira Izetbegovića.

Ahmetović je, smatra Gudelj, vrlo dobro iskoristio njemačku politiku prema BiH i nekako se uspio prikazati kao da je on izlobirao neke stvari u Bundestagu. Istina je pak da Njemačka bar 20 godina vodi neprijateljsku politiku prema Hrvatima i Srbima u BiH.

"Ta zemlja aktivno radi na potpunoj depopulaciji bh. Hrvata i Srba, pa na kraju i Bošnjaka. Nakon što su njemački fašisti uništili ovu zemlju u Drugom svjetskom ratu, sada je ponovno uništavaju u demografskom i političkom smislu. U cijeloj toj priči Ahmetović je skoro pa nebitan lik, Njemačka bi usvojila istu rezoluciju i s njim i bez njega. Ipak, svaka čast SDA koja je svoga čovjeka ubacila u Bundestag. Hrvatska bi iz tog primjera mogla izvući pouku", zaključio je Gudelj za Direktno.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 19:54