StoryEditor

Juranović: U Legiji sam igrao oba beka, čak i desnog stopera

Piše D  /  29.05.2021., 07:05h

Hajduk? Od prvog kontakta s predsjednikom Lukšom Jakobušićem naš je cilj bio da dođemo do Europe, tamo gdje Hajduk i pripada, kaže Lovre Kalinić.

Reprezentativni vratar iza sebe ima sjajnu polusezonu u Splitu, pa se Kalinić zasluženo vratio među ‘vatrene‘, pišu 24sata.hr.

- U Splitu se stvorila takva priča da će doći pojačanja s kojima ćemo doći u situaciju da izborimo Europu, na koncu smo to hvala Bogu i uspjeli. Budućnost? Imam još dvije godine ugovora u Aston Villi, iza Europskog prvenstva sjest ću i popričati s ljudima iz kluba, vidjet ćemo što je najbolje za moju budućnost.

Paolo Tramezzani više ne stanuje na Poljudu...

- Uživao sam raditi s njim, Paolo Tramezzani je jako dobar čovjek i trener, to je pokazao u svojih šest mjeseci rada u Hajduku. Od nemoguće misije je Hajduk doveo do Europe. Ne bih ulazio u odluke kluba, ali mi igrači smo ga poštovali i kao trenera i kao čovjeka, sigurno da ćemo i dalje ostati u kontaktu.

U Splitu se rađa nova nogometna zvijezda, mladi Stipe Biuk.

- Hajduk je uvijek imao talentirane igrače, sada je svojih pet minuta slave dobio Stipe Biuk. Radi se o velikom talentu, dečku koji treba čvrsto ostati na zemlji. I dalje marljivo raditi i biti ponizan, onda će pred njim biti velika karijera.

U Hajduk je stigao novi trener Jens Gustafsson, a što bi vi željeli - ostanak u Splitu ili...?

- Moji ciljevi se znaju, volio bih ostati u Hajduku. Nikome nije lako kada ne brani u kontinuitetu, meni se tako prelomilo u Engleskoj. Nikome karijera ne može stalno ići uzlaznom putanjom, ali sam stvarno uživao u ovih šest mjeseci na Poljudu. Volio bih i dalje biti dio Hajdukove priče, kažem sjest ćemo i vidjeti što i kako dalje.

Je li se sada vaš odlazak u Aston Villu pokazuje krivom odlukom?

- Ma za ničime ne žalim, uvijek ću se boriti za sebe, što god se dogodilo ja neću odustati. I dalje marljivo radim, vjerujem da nisam pokazao još pokazao sve što znam.

Očekivanja od Europskog prvenstva?

- Mi nećemo kalkulirati niti se zamarati time želimo li biti prvi ili drugi u skupini. U svaku utakmicu ćemo ići maksimalno, pa vidjeti gdje smo. Naš prvenstveni cilj je prolazak skupine, znamo da će to biti teško, ali imamo kvalitetu. U reprezentaciji je uvijek dobro ozračje, osjećamo se fenomenalno, među nama postoji prava kemija, a to je najbitnije.

Kakav je taj Jack Grealish, vi ste ga upoznali u Aston Villi?

- Strašan igrač. Uvijek voli imati loptu u nogama, spušta se u zadnju liniju po loptu, pa može proći cijelu suparničku momčad. Fizički je dominantan, vrlo inteligentan igrač koji odlično osjeća prostor, ali i svoje suigrače. Zna zabiti, podvaliti loptu, šutirati... ma stvarno je top igrač - završio je Kalinić.

A na službenoj press-konferenciji predstavio se i Josip Juranović.

- Ovo su moje prve pripreme s reprezentacijom prije nekog velikog natjecanja, sigurno da sam sretan, ponosan, ali i uzbuđen. Svaki trening čekam s radošću, stvarno je nevjerojatan osjećaj biti dio ove reprezentacije - kaže Josip Juranović koji će među ‘vatrenima‘ biti pričuva Šimi Vrsaljku.

- Ma meni je drago da je Šime tu s nama, on je dobri duh naše reprezentacije, baš pozitivan lik. Igramo istu poziciju, pa puno pričamo, stalno mi pomaže, daje savjete, stvarno mu hvala na tome. Ne mogu vam opisati koliko sam sretan zbog poziva u reprezentaciju, stvarno mi je pomoglo što sam otišao u Legiju, tamo se dodatno napunio samopouzdanjem.

Iza vas je sjajna sezona, Legia je bila prvak Poljske...

- Da, cijela je momčad bila jako dobro, pali smo tek u nekim utakmicama pred kraj prvenstva kada je već sve bilo gotovo. No, bili smo dominantni baš cijelu sezonu. Igrali smo dosta napadački, u sustavima 4-2-3-1 i 3-5-2, tako da sam bio dosta ofenzivno orijentiran. Imali smo puno proboja i ubačaja sa strane, tako da smo nas dva beka na koncu zajedno imali 21 gol i asistenciju.

Opet, vi ste tijekom sezone igrali na više pozicija...

- Da, igrao sam ofenzivnog beka na lijevoj i desnoj strani, znao biti i desni stoper kada bi igrali s trojicom igrača u zadnjoj liniji. Mislim da mi je to samo plus u karijeri, navikao sam igrati na različitim pozicijama. Pa u karijeri nisam samo branio, kao klinac sam u Dubravi znao igrati i prema naprijed.

Očekivanja od Europskog prvenstva?

- Prvo svi želimo proći skupinu, a onda ćemo razmišljati o daljnjim ciljevima. Trebamo razmišljati samo o sebi, znamo kakve igrače imamo u momčadi, to je najbolji put za dalje.

Jeste se već opustili u reprezentaciji ili i dalje pazite da na nekom treningu malo jače ne nagazite Luku Modrića ili neku drugu hrvatsku zvijezdu?

- Haha, ma mislim da smo se svi opustili, tu vlada odlična atmosfera. Ma i ti naši igrači vole osjetiti igrača na sebi, a na treninzima se ide 100 posto, nema nikakvih opuštanja. Jesam li imao kakvu inicijaciju u reprezentaciji? Nisam, dobro je, haha.

Za koga ćete vi navijati u današnjem finalu Lige prvaka?

- Ma za Chelsea, isključivo zbog Matea Kovačića. Nije bitna prognoza, samo da Kova još jednom digne taj pehar - završio je Juranović.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:31