Article_Top_970x250

Juncker: Brexit je preduga priča, mora se privesti kraju

Predsjednik Europske komisije

Juncker: Brexit je preduga priča, mora se privesti kraju

stu 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Odlazeći predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker izjavio je kako vjeruje da će Velika Britanija do 31. siječnja 2020. godine napustiti Europsku uniju (EU), prenosi Anadolu Agency (AA).

Juncker je za BBC izjavio da je Brexit "preduga priča koja se mora privesti kraju". Osvrnuvši se na tvrdnje britanskog premijera Borisa Johnsona da će ispregovarati o trgovinskom sporazumu s EU-om prije kraja prosinca 2020. godine, Juncker je rekao da neki zastupnici iz Velike Britanije misle da će pregovaranje o sporazumu biti lako te je podsjetio da su razgovori o slobodnoj trgovini s Kanadom "trajali godinama".

Smatra da predizborno obećanje opozicijske Laburističke stranke da će, ukoliko pobijedi na parlamentarnim izborima 12. prosinca  ponovo pregovarati o novom sporazumu s EU-om, nerealan pristup.

"Tada više neću biti na ovoj funkciji. Tako da će naredna komisija o tome odlučivati, ali iskreno mislim da to nije realan pristup", rekao je Juncker. Velika Britanija je trebala napustiti EU 31. listopada, ali novim produženjem koje je odobrio blok rok za napuštanje EU-a sada je 31. siječanj 2020. godine. 

Dnevnik.ba