StoryEditor

Josipu Brekalu klub brani igranje za Hrvatsku?

Piše D  /  11.03.2020., 12:03h

U problemima bi se mogla naći i hrvatska nogometna reprezentacija koja bi 26. i 30. ožujka na turniru u Kataru trebala igrati prijateljske utakmice protiv Švicarske i Portugala, no i taj turnir bi mogao biti otkazan zbog koronavirusa. Turnir je bitan jer bi to bile najbolje provjere prije Eura, ako se, ponavljamo, uopće održi kako je planirano. UEFA za sada napominje kako ne razmišlja o odgodi.

Dodatan problem mogao bi nastati nakon izjava izvršnog direktora njemačkog bundesligaša Wolfsburga Jorga Schmadtkea. Naime, Schmadtke je rekao kako ozbiljno razmišlja o tome da igrače kluba ne pusti u reprezentacije za vrijeme reprezentativne stanke krajem ožujka, a nije isključio ni Europsko prvenstvo. U Wolfsburgu igra Josip Brekalo, koji je standardni reprezentativac Hrvatske.

"Trenutno mislim da neću pustiti igrače, zabranit ću im da idu. Pa i za Euro koji se sada čini daleko, no ne možemo pretpostaviti da će se sigurno održati. Komplicirana je situacija jer će ekipe i navijači putovati po cijeloj Europi", napomenuo je Schmadtke za Kicker.

Ovim potezom Wolfsburg riskira drastičnu kaznu jer su prema pravilima FIFA-e klubovi dužni pustiti igrače na reprezentativna okupljanja, prenosi Index.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:37