StoryEditor

Josip Manolić slavi 101. rođendan

Piše D  /  22.03.2021., 12:03h

"Mislim otkazati svaku proslavu jer se u međuvremenu nametnula korona kao viša sila u društvu koja diktira ponašanje pojedinaca i čitavih grupacija ljudi. Tako dugo dok dominira ta viša sila, besmislene su sve proslave koje bi s tim kolidirale", rekao je Manolić za Nacional, koji o rođendanskoj želji kaže:

"Privatnu želju nemam skoro nikakvu jer mi kći Zrnka ispunjava sve želje i jako dobro se brine o meni. Teško mi je zamisliti kako bih bez nje funkcionirao. S toliko pažnje se brine o meni, još posebno u vrijeme takve opasnosti kao što je ova korona".

Općenito, želi da "u odnosima i komunikaciji među malim i velikim zemljama postoji jedna suglasnost da je borba za trajan mir danas poziv čovječanstvu jer je taj poziv ustvari poziv za očuvanje tekovina dosadašnje civilizacije u cjelini, kako na naučnom tako i na političkom polju, kao i očuvanja demokratskih pokreta u svijetu".

Zdravlje čuva vodeći računa o prehrani, pazi da je hrana lagana i probavljiva, da ga ne opterećuje "umno ni fizički".

"Također, vodim računa o tome s kim ću se družiti u ovoj situaciji dominacije jedne snažne zaraze kao što je korona. Ta opreznost je uvijek povezana s time hoću li se izolirati iz sredine ili neću. Dakle, nastojati zadržati kontinuitet kretanja u dosadašnjoj sredini, a da ne ugrozim izolaciju, odnosno da ne ugrozim svoju izolaciju iz te sredine. Nastojim se kretati, ali s obzirom na to da me išijas uhvatio u nogama, dosta mi je otežano kretanje pa se mogu kretati samo uz štap i uz pomoć druge osobe".

Kad je korona virus u pitanju nije se cijepio. Mogao je, ali kaže kako je poslušao savjet stručnjaka da se ipak zbog svojih godina ne cijepi.

O cjepivu pak kaže:

"Znam da je to u svakom slučaju korisno jer omogućava čovjeku da se slobodnije kreće u društvu, ne vodeći računa o tome hoće li se zaraziti ili će zaraziti druge".

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 23:30