Article_Top_970x250

Još pet javnih objekata u HNŽ-u u projektu energetske efikasnosti

potpisani ugovori

Još pet javnih objekata u HNŽ-u u projektu energetske efikasnosti

stu 28, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg potpisao je u četvrtak u Mostaru pet novih ugovora o razumijevanju s predstavnicima institucija koje su odabrane za nastavak implementacije Projekta energetske efikasnosti.

Riječ je o Domu zdravlja Čitluk, Srednjoj prometnoj/mašinsko-saobraćajnoj školi u Mostaru, Domu zdravlja u Čapljini, Srednjoj školi Prozor-Rama i Narodnom univerzitetu u Konjicu.

 Premijer Herceg je kazao kako je Projekt energetske efikasnosti, u koji se ulaže više od 15 milijuna maraka, jedan od najvažnijih projekata na koji se Vlada odlučila, procjenivši kako je to najučinkovitiji i najisplativiji način na koji može brzo poboljšati uvjete u javnim institucijama.

 Projektom su obuhvaćeni objekti javnih institucija u oblasti obrazovanja, zdravstva, pravosuđa i unutarnjih poslova, a krajnji je cilj obnoviti sve javne objekte u HNŽ-u.

  - S ovih novih pet objekata mislim da ćemo doći na brojku od 30 javnih objekata koje je ova vlada izgradila, obnovila, rekonstruirala i utoplila, želeći prije svega poboljšati uvjete rada i boravka u tim institucijama, ali i poboljšati energetske usluge, odnosno uštede - ustvrdio je premijer Herceg.     

 Jedna od potpisnica ugovora je i ravnateljica Srednje škole Prozor-Rama Anđa Mlakić koja je zahvalila Vladi HNŽ-a i premijeru Hercegu što su prepoznali važnost ovog projekta kako za škole, tako i za ostale objekte.

 - Ovim projektom naše škole će mnogo dobiti na vrijednosti i stvorit ćemo puno bolje uvjete za rad naših učenika i naših djelatnika - kazala je Mlakić.

 Potpisnici ugovora izrazili su zadovoljstvo Projektom energetske efikasnosti koji će, pored rekonstrukcije i utopljavanja, omogućiti energetske i ekonomske uštede jer će se u tim objektima trošiti znatno manje javnih sredstava, prenosi FENA.

Dnevnik.ba