StoryEditor

Još možemo do prvog mjesta, ali prijeti nam i najgori scenarij

Piše D  /  16.10.2018., 09:10h

Englezi su pobijedili Španjolce i sve je otvoreno, ako dobijemo obje utakmice možemo biti prvi u skupini. Moramo se dobro pripremiti i biti u puno boljoj formi nego sada. Pred punim Maksimirom možemo dobiti svakoga. Nadam se da će Maksimir biti pun pa da na Wembleyju odlučujemo o tome tko će biti prvi u skupini, rekao je Zlatko Dalić nakon jučerašnje utakmice s Jordanom i zaključenog listopadskog okupljanja, prenosi HINA.

Nakon teškog poraza u prvoj utakmici Lige nacija od Španjolaca, Vatreni su se ipak donekle iskupili bodom protiv Engleske, no i dalje su u prilično nezavidnoj situaciji. Nakon dvije odigrane utakmice momčad Zlatka Dalića ima samo jedan bod i poražavajuću gol razliku 0-6 te je posljednja u skupini 4. 

No, da ne bi bilo sve izgubljeno pobrinuli su se jučer Englezi u Sevilli pobjedom koja je zakomplicirala borbu za prvo mjesto koje nosi Final Four Lige nacija i potencijalno lakši ždrijeb kvalifikacija za EP. Hrvatska, dakle, 15. studenog igra protiv Španjolske na Maksimiru, a onda tri dana kasnije u zadnjem kolu ide Engleskoj na Wembley. I u te dvije utakmice držimo sve u svojim rukama. S dvije pobjede sigurno smo prvi, idemo na završni turnir Lige nacija i nemamo previše briga u ždrijebu.

No, isto tako, Hrvatskoj prijeti i najgori scenarij. Možemo mi ostati i posljednji, ispasti u Ligu B Lige nacija, izgubiti status nositelja na ždrijebu kvalifikacija za Euro 2020... Kako bismo osigurali barem drugo mjesto treba nam bilo kakva pobjeda u zadnjem kolu protiv Engleske ili osvojena četiri boda u dvije utakmice, i to pobjeda protiv Španjolske te bod u Londonu pod uvjetom da zabijemo barem jedan gol Englezima. Jer, u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni susreti. Opet, može nam se dogoditi da nam ni ta četiri boda neće biti dovoljna odigramo li 0-0 s Englezima jer mi imamo daleko najlošiju gol razliku u skupini.

Bodovi su nam svakako potrebni jer će samo prvih 10 od 12 reprezentacija iz Lige A biti nositelji na ždrijebu za Euro, a Hrvatska je u ovom trenutku 11. Iza nas je samo Island koji nema niti boda iz tri utakmice sa Švicarskom i Belgijom.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 11:30