StoryEditor
vremenska prognoza

Još danas snijeg, u idućim danima moguća kiša

Piše Desk  /  30.11.2021., 08:13h
Sarajevo i mnogi drugi gradovi u BiH jutros su osvanuli pod snijegom koji bi mogao padati još danas, pretežno u jutarnjim satima, dok se u idućim danima može očekivati kiša, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačnije vrijeme prijepodne u centralnim i istočnim područjima, gdje će u jutarnjim satima padati slab snijeg. U ostatku zemlje se prognozira razvedravanje.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 6 celzija. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10 celzija.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima može padati slab snijeg. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -2, a najviša dnevna oko 2 stepena.

U srijedu više oblačnosti u Hercegovini gdje se u večernjim satima očekuju pljuskovi. U Bosni pretežno sunčano, postepeno povećanje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti jakih udara juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 0, na jugu zemlje do 4 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10 celzija.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u većem dijelu zemlje. Padaline se ne očekuju na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 celzija.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:42