StoryEditor
rsprava u NS RS

JOŠ DA SE ZOVE ŽELJKO KOMŠIĆ Senad Bratić bi "sad potpisao bude ugrožen kao Hrvati u Federaciji"

Piše desk  /  01.02.2022., 20:15h
Zastupnik SDA Senad Bratić u NSRS kazao je kako je neprihvatljiva insinuacija o "muslimanskom nacionalizmu" koju je danas spominjao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Bratić je kazao kako je gostoprimstvo svetinja i da nije uredu pozivati Bakira Izetbegovića da govori u Narodnoj skupštini, a pričati o nacionalizmu Bošnjaka. Ocijenio je kako je to zloupotreba tog gostoprimstva.

“Insinuacija o ‘muslimanskom nacionalizmu’ je dovela do zločina nad mojim narodom i zločina na prostorima gdje nije bilo sukoba. Mislim da je suvišno pričati koliko je to opasno i to nam u ovom momentu ne treba. Mislim da NSRS šalje ružnu poruku, posebno Bošnjacima na prostoru entiteta”, kazao je poslanik SDA.

Dodao je kako ne želi komentirati obraćanja pojedinih zastupnika za koje je kazao da su se bavili “jeftinim politikantstvom”. Ali se osvrnuo na dokument u NSRS za kojeg je kazao da više odgovara hrvatskom Saboru nego entitetskom parlamentu.

Bratić je naveo kako Hrvati nisu ugroženi u Federaciji BiH, da drže ključne ministarske i direktorske pozicije u ovom entitetu.

“Ja bih sad potpisao da budem ugrožen kao Hrvati u Federaciji”, poručio je Senad Bratić.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:18