StoryEditor

Još 20 djevojaka prijavilo Miku Aleksića zbog seksualnog uznemiravanja

Piše D  /  20.01.2021., 12:01h

Od trenutka kada je u javnost plasirana informacija da je uhićen zbog sumnje da je silovao i seksualno zlostavljao svojih pet učenica, još 20 djevojaka je podnijelo prijave policiji, tvrdeći da su i one bile njegove žrtve. Od njih sada uzimaju izjave koje će biti proslijeđene Višem javnom tužiteljstvu koje će zatim donijeti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istragu, pišu beogradske Novosti.

Aleksić je uhićen zbog sumnje da je od 2008. pa do prošle godine u prostorijama svoje škole seksualno zlostavljao tada maloljetnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica. Zasad mu se na teret stavlja osam silovanja i sedam kaznenih djela nedozvoljene spolne radnje, a među žrtvama su, prema njihovim izjavama, također glumice Iva Ilinčić i Sara Zeljković. Prema nekim informacijama, tužiteljstvo bi danas trebalo početi uzimati izjave od oštećenih.

Aleksiću je nakon saslušanja u tužiteljstvu odlukom Višeg suda u Beogradu određen pritvor od 30 dana i on će prvo boraviti u izolaciji beogradskog Centralnog zatvora zbog situacije u vezi s koronavirusom. Zatvorsku ćeliju će u ovom periodu dijeliti s još trojicom pritvorenika, i to u dijelu zatvora koji služi kao karantena. Zatim će biti smješten u regularni zatvorski blok i ćeliju, gdje vjerojatno neće biti sam. Kao i svi drugi, imat će pravo na pakete i posjete dva puta mjesečno.

Inače, učitelj glume, prema svemu sudeći, ima problema da angažira pravnu pomoć jer mu je u utorak punomoć otkazao i odvjetnik Nemanja Jolović. Tako je za tri dana promijenio tri odvjetnika, a još nekoliko poznatih ureda ga je odbilo zastupati.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:33