Article_Top_970x250

Johnson otkriva: U Vladi su bili spremni u slučaju da ne preživim

prebolio koronu

Johnson otkriva: U Vladi su bili spremni u slučaju da ne preživim

svibnja 03, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Svijet u nedjelju ulazi sa više od 244.000 mrtvih te gotovo 3,5 milijuna zaraženih korona virusom. Britanski premijer nakon povratka na posao dao je intervju za The Sun.

U intervjuu za nedjeljni broj časopisa The Sun britanski premijer Boris Johnson otkrio je da je vlada pripremila plan u slučaju njegove smrti kada mu se stanje pogoršalo dok se prošlog mjeseca na intenzivnoj skrbi borio protiv Covida-19.

Johnson se vratio na posao u ponedjeljak, mjesec dana nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

U izolaciji u Downing Streetu 55-godišnji premijer bio je od kraja ožujka, no početkom travnja je prebačen u londonsku bolnicu St Thomas gdje je bio podvrgnut liječenju kisikom, a tri noći je proveo na intenzivnom liječenju.

"Imali su strategiju kako se nositi u slučaju scenarija smrti Staljinovog tipa", rekao je Johnson za The Sun. "Bio je to težak trenutak, neću poricati", dodao je.

Nakon otpuštanja iz St Thomasa bolnica je objavila da im je bilo drago brinuti se za premijera, ali nisu iznosili detalje o težini njegove bolesti, osim da se liječio na intenzivnoj njezi.

Johnson i njegova zaručnica Carrie Symonds u subotu su objavili da će se njihov tek rođeni sin zvati Wilfred Lawrie Nicholas, u čast djedova, ali i dvojice liječnika za koje su rekli da su spasili Johnsonov život.

"Liječnici su imali sve vrste dogovora o tome što učiniti ako stvari pođu po zlu", rekao je Johnson. Loš trenutak, kazao je, bio je kada je postojalo 50 posto vjerojatnosti da će mu niz dušnik morati "gurati cijev", prenosi Hina.

Dnevnik.ba