StoryEditor

Joe Biden: Rusija se i dalje miješa u američke izbore, kao i Kina

Piše D  /  18.07.2020., 02:07h

Kina također provodi aktivnosti "osmišljene tako da izgubimo povjerenje u ishod" izbora 2020. godine, rekao je Biden svojim pristašama tijekom prikupljanja sredstava online za svoju kampanju.

"Znamo otprije, i garantiram vam da sad znam, jer ponovno dobivam izvještaje. Rusi su i dalje umiješani u pokušaje delegitimizacije našeg izbornog procesa. Činjenica", rekao je Biden.

Ako se Rusija nastavi miješati, upozorio je da će "morati platiti pravu cijenu" ako on pobijedi na izborima u studenome protiv republikanskog predsjednika Donalda Trumpa.

Nije jasno kad je Biden počeo primati obavještajne izvještaje koji su uobičajena pojava za glavne predsjedničke kandidate stranaka. Iz njegova stožera nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentarom.

Biden je rekao na konferenciji za medije 30. lipnja da mu nije ponuđen tajni izvještaj i da bi "imao pravo" tražiti ga nakon što Trump nije reagirao na obavještajna izvješća da je Rusija plaćala za ubojstva američkih vojnika u Afganistanu.

Bivši potpredsjednik u administraciji Baracka Obame kritizirao je Trumpa da ne čita svoje obavještajne brifinge.

Nekoliko američkih obavještajnih agencija došlo je do informacija da je Rusija pomogla Trumpu u predsjedničkim izborima 2016. godine, a riječ je o optužbi koju Rusija odbacuje, a Trump za nju ponavlja da je "izmišljotina", prenosi Hina.

Dnenvik.ba

20. travanj 2024 13:37