StoryEditor
predsjednik sad-a

Joe Biden danas puni 80 godina dok se postavlja pitanje je li prestar za još jedan mandat

Piše desk  /  20.11.2022., 18:14h

Predsjednik Joe Biden u nedjelju navršava 80 godina i tako postaje prvi osamdesetogodišnjak koji je ikada obnašao najvišu dužnost u Sjedinjenim Državama.

Jedinstvena prekretnica Bidenovog rođendana dolazi u trenutku kada se predsjednik suočava s nagađanjima o tome hoće li se kandidirati za ponovni izbor i mnogi postavljaju pitanja o tome je li prestar za još jedan mandat, prenosi Klix.

Predsjednik slavi svoj rođendan u Washingtonu uz ručak koji će prirediti prva dama Jill Biden, prema riječima glasnogovornice Bijele kuće Karine Jean-Pierre. Članovi Bidenove obitelji su već u gradu i slave vjenčanje njegove unuke u Bijeloj kući koje je obavljeno u subotu.

Predsjednik ima politički zamah na svojoj strani uoči potencijalne kandidature za reizbor – budući da je uspio održati demokratsku većinu u Senatu i osujetiti snažan uspon republikanskog talasa u Kongresu.

Također, tu je vrlo mlaka politička podrška koju je dobio njegov nešto mlađi prethodnik Donald Trump kada je objavio svoju nedavnu odluku da se kandidira za predsjednika 2024. godine.

Ali Biden nije uspio razriješiti strepnje birača u vezi s njegovom dobi, s retoričkim gafovima i posrtajima koji su ponekad pojačavali zabrinutost za njegovo zdravlje i mentalnu oštrinu.

Dnevnik.ba

20. lipanj 2024 13:32