Article_Top_970x250

Јerković je za izvorni Daytonski sporazum

potpredsjednik rs-a iz reda hrvatskog naroda

Јerković je za izvorni Daytonski sporazum

stu 21, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: SRNA

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Јosip Јerković izjavio je da se dosljedno zalaže za primjenu izvornog Daytonskog mirovnog sporazuma, onako kako je napisan, bez interpretacija.

"Mi znamo da su problematika tog dokumenta aneksi četiri i sedam. Svako u BiH to doživljava na svoj način. Istina, Hrvati se još nisu vratili na prostor Republike Srpske, ali ja sa svoje točke gledišta, mogu reći da sam nezadovoljan donatorima iz svijeta koji ne ispunjavaju ono što su i potpisali i prihvatili zajedno u Daytonu 1995. godine", rekao je Јerković Srni u Istočnom Sarajevu, prenosi RTRS

Prema njegovim riječima, međunarodni donatori su usporili pomoć za povratak i obnovu ratom porušenih objekata, a kako ocjenjuje, najviše su stradali Hrvati.

"Zato ću se zalagati za primjenu Daytonskog sporazuma, prije svega za povratak svakoga na svoje, kao i za obnovu porušene imovine ili pravičnu nadoknadu štete svima bez izuzetka", rekao je Јerković.

On je poručio da će se tijekom ovog mandata, kao i u prethodnom, zalagati za sav narod koji je od njega tražio pomoć i koju je mogao da pruži u skladu sa zakonom".

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250