StoryEditor

Jerko Ivanković Lijanović stigao u zatvor u Zenici na izdržavanje kazne

Piše D  /  29.09.2020., 02:09h

Jerko Ivanković Lijanović, bivši ministar u Vladi Federacije BiH i čelnik stranke Radom za boljitak, poslan je na izdržavanje sedmogodišnje zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici, javlja Dnevni avaz.

Ova informacija potvrđena je u Ministarstvu pravde Federacije. Lijanoviću je, piše sarajevski portal, odbijena žalba kojom je tražio odgodu izdržavanja kazna te je upućen u zatvor.  

Prošlog tjedna je stigao u KPZ Zenica i nalazi se u Paviljonu II.

Lijanovića je Vrhovni sud Federacije pravomoćno osudio na sedam godina zatvora po optužnici Tužiteljstva Tuzlanske županije za zlouporabu položaja i ovlasti vezano uz nezakonitosti prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području ove županije i FBiH od 2011. do kraja 2014. godine.

Pravomoćnom presudom se od Lijanovića oduzima imovinska korist pribavljena kaznenim djelima u iznosu od oko 653.000 KM.

S obzirom na to da se radi o pravomoćnoj presudi koja je objavljena još 1. listopada prošle godine, Lijanoviću je u siječnju stigao poziv za izdržavanje kazne, ali je on tražio odgodu koja je odbijena.

Tada je Lijanović tražio odgodu zbog slanja apelacije Ustavnom sudu BiH, ali i Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Tražio je da ide na izdržavanje kazne u Mostar, ali mu je i ta žalba odbijena.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:21