Article_Top_970x250

Jerinić: Izetbegović se želi prikazati kao jak lider Bošnjaka iako to nije

rekacija na izetbegovićevu izjavu

Jerinić: Izetbegović se želi prikazati kao jak lider Bošnjaka iako to nije

stu 18, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevni avaz

Zamjenik ministra obrane BiH Boris Jerinić izjavio je da su poruke u kojima predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ističe da se BiH mora naoružavati za svaku osudu jer oružje nikome ništa dobro nije donijelo.

- Mislim da BiH treba više radnih mjesta, potrebno je raditi na poboljšanju ekonomske situacije, a ne da se bavimo naoružavanjem. To su poruke za svaku osudu. Vjerojatno u ovom momentu treba nekakav lider ili patriota u bošnjačkom korpusu, jer očigledno da je veliki dio bošnjačke političke elite suprotstavljen Bakiru Izetbegoviću - rekao je Jerinić za Srnu.

On je dodao da je kod Izetbegovića očigledno poljuljano samopouzdanje te da ovakve izjave idu u svrhu postizbornih dogovora, jer je potrebno da se pojavi kao jak lider iz reda bošnjačkog naroda.

- Izetbegović to nije, jer su protekli izbori pokazali da je srpski i hrvatski korpus dobrim dijelom podržao na proteklim izborima Milorada Dodika i Dragana Čovića, što nije slučaj s Izetbegovićem. I očigledno da on pokušava tom retorikom učvrstiti svoju poziciju, odnosno poziciju SDA - naglasio je Jerinić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da se BiH mora naoružavati.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250