StoryEditor
POTPREDSJEDNICA PDP-A

Jelena Trivić prijetila Ivanu Begiću da bi bio "ukopan samo da ona nije čovjek"

Piše desk  /  13.04.2022., 13:21h
U medije je procurio snimak na kojem se jasno čuje kako potpredsjednica PDP-a i poslanica u Narodnoj skupštini RS-a Jelena Trivić prijeti bivšem vijećniku Ivanu Begiću da bi bio "ukopan, da ona nije čovjek".

"Da se mene pitalo listu koju ja nosim ne bi bio Ivan Begić. Ti si zbog njega na toj listi. Ja da nisam čovjek, ti sada ne bi tu sjedio. Ti bi bio ukopan. Ja imam oca, brata, muža od 1,90 metar i 100 kila. Ti bi bio ukopan", rekla je Trivić.

Za Klix.ba je potvrđeno da je snimak autentičan i da je Jelena Trivić uoči lokalnih izbora 2020. godine prijetila Ivanu Begiću, bivšem vijećniku u Gradskom vijeću Banje Luke. Nije poznato iz kojeg razloga je Trivić upućivala ovakve prijetnje Begiću.

Na snimci se čuje i glas gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića koji u jednom momentu govori: "Majka dvoje djece ...".

Jelena Trivić je 2020. godine bila nositeljica liste PDP-a za Gradsku skupštinu Banja Luke, a Ivan Begić je bio na toj listi.

S druge strane Draško Stanivuković kao kandidat PDP-a osvojio najviše glasova i postao gradonačelnik Banja Luke. Uoči predizborne kampanje, Trivić se povukla u korist Stanivukovića i prepustila mu da on bude kandidat za mjesto prvog čovjeka gradske uprave.

Ivan Begić bio je najmlađi vijećnik u Skupštini Grada Banja Luka koji je nakon skandala s eksplicitnim privatnim snimcima Središnjoj izbornoj komisiji BiH podnio zahtjev za prestanak vijećničkog mandata. Iako je zahtijevao da mu se mandat vrati, SIP to nije odobrio.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 04:49