StoryEditor
službeno

Jelena Trivić kandidat za predsjednicu Republike Srpske

Piše desk  /  15.05.2022., 07:56h
Glavni odbor Partije demokratskog progresa (PDP) potvrdio je kandidaturu Jelene Trivić za predsjednicu Republike Srpske na predstojećim općim izborima, rekao je predsjednik stranke Branislav Borenović.

Borenović je rekao novinarima da je Glavni odbor utvrdio i potvrdio nositelje lista za sve izborne jedinice u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH, osim Izborne jedinice broj dva.

“Donijeli smo danas odluku da ćemo podržati i kandidata za člana Predsjedništva koji će doći iz naše bratske opozicijske stranke, Srpske demokratske stranke, u skladu s dogovorom koji smo imali među ključnim opozicijskim strankama”, rekao je Borenović.

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić rekla je da je Glavni odbor usvojio “Program obnove” prema kojem je cilj ove stranke da “prosječna plaća u Republici Srpskoj bude 1.000 eura, prosječna mirovina 500 eura, a zaposlenost iznosi 330.000 ljudi”.

“Republiku Srpsku unutar BiH vidimo na europskom putu. U ekonomskom i političkom smislu Republiku Srpsku vidimo pridruženu i uključenu u inicijativu ‘Otvoreni Balkan'”, rekla je Trivić.

Odgovarajući na pitanje novinara slažu li se svi iz SDS-a s njenom kandidaturom na predstojećim izborima, Trivić je rekla da nije stekla utisak da ima bilo kakvih problema s tom strankom, prenosi Hrvatski medijski servis.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 06:23