StoryEditor

Jehovini svjedoci zaposjeli ulice Čapljine i dijelili letke

Piše D  /  01.07.2019., 09:07h

Naime, kako smo provjerili na ulicama grada, na više lokacija Jehovini svjedoci dijelili su promotivni materijal.

Na naš upit vezan za aktivnosti u Čapljini istaknuli su kako se radi o redovitim promotivnim aktivnostima njihove zajednice u Bosni i Hercegovini.

Građani koje smo zatekli u blizini štandova pokazali su nam promotivne materijale koji su nosili naslov ”Patnje – hoće li ikada prestati” i ”Život – kako je nastao”.

Izvlačeći iz konteksta citate iz Biblije, materijali govore o tome da se bliži kraj svijeta te da ”živimo u posljednjim danima” odnosno u ”kritičnim vremenima”.

Inače, Jehovini svjedoci su pripadnici međunarodne kršćanske vjerske zajednice koja broji oko 8,3 milijuna pripadnika širom svijeta.

Jehovini svjedoci smatraju da su oni pripadnici jedine istinite kršćanske crkve i odbijaju suradnju sa svim kršćanskim zajednicama. Također smatraju da njihova zajednica nastavlja djelo ranokršćanske, apostolske zajednice iz 1. stoljeća.

Nijedna druga kršćanska crkva ne priznaje Jehovine svjedoke kao kršćansku zajednicu zbog njihovog odbijanja vjerovanja u Trojstvo, jednu od glavnih crkvenih dogmi. Neki teolozi smatraju da ovo čini Jehovine svjedoke židovsko-kršćanskom zajednicom.

Jehovini svjedoci vjeruju da Isus ima božansko podrijetlo, ali da je stvoren od strane najvišeg boga Jehove, zbog toga ih mnogi vide kao henoteiste. Za ovo vjerovanje Jehovini svjedoci se pozivaju na Pavlovu Poslanicu Kološanima 1:13-20, prenosi Čapljinski portal.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:01