Article_Top_970x250

JEDNOGLASNO: ​Usvojen zaključak o Nacrtu proračuna Grada Širokog Brijega za 2018. godinu

Široki Brijeg

JEDNOGLASNO: ​Usvojen zaključak o Nacrtu proračuna Grada Širokog Brijega za 2018. godinu

pro 05, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Gradsko vijeće Grada Širokog Brijega jednoglasno je u ponedjeljak usvojilo zaključak o Nacrtu proračuna Grada Širokog Brijega za 2018. godinu u iznosu od 11.245.900,00 maraka.

Proračun za 2018. godinu temelji se na rebalansu ovogodišnjeg proračuna na osnovu kojeg je pripremljen nacrt, objavljeno je na službenoj web stranici Grada Širokog Brijega.

U nacrtu proračuna za iduću godinu istaknuto je financiranje kapitalnih projekata koji su već započeti ili koji će se pokrenuti.

Također, u obrazloženju nacrta proračuna navedena je i stavka kupovine vatrogasnog vozila čime se želi podići spremnost vatrogasne postrojbe.

Između ostalog, nacrtom je planirana, a ta rashodovna stavka će se naći i u proračunu za 2018. godinu, novčana potpora za novorođeno dijete, s tim da prijedlog ukupnog iznosa za 2018. godinu iznosi 150.000,00 maraka.

Prihvaćanjem zaključka o nacrtu proračuna on se stavlja na javnu raspravu koja će trajati od 5. do 14. prosinca 2017. godine. 

Nacrt će biti objavljen na službenoj web stranici Grada, a svi zainteresirani građani, predstavnici javnih poduzeća, ustanova, mjesnih zajednica, NVO, političkih stranaka mogu podnijeti svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe.

Vijećnici su na sjednici, između ostaloga, usvojili Odluku o davanju suglasnosti za kreditno zaduženje JKP "Čistoća" u iznosu od 400.000,00 maraka na rok otplate sedam godina, Odluku o usvajanju Urbanističke osnove Detaljnog plana uređenja gradskog područja "Duhanska stanica Široki Brijeg", te Plan zaštite od požara Grada Širokog Brijega.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250