StoryEditor
Goran Husić

Jedan od uhićenih u pljački INA-e i ranije je poslovao s naftnom kompanijom: "Nikad vam to nećemo reći..."

Piše desk  /  03.09.2022., 19:50h

Uhićenom Goranu Husiću - vlasniku OMS Upravljanja, koji je povezan s malverzacijama u INA-i, to nije bio jedini posao s tom kompanijom.

Naime, kako doznaje Dnevnik.hr.,  Husić je 2011. godine osnovao firmu Only men stuff, koja od početka pandemije prodaje maske i dezinficijense. Sjedište joj je u Novoj Gradiški i nalazi se u predstečajnoj nagodbi.

Suvlasnica tvrtke je Elena Mikolčević kao članica društva, a osoba ovlaštena za zastupanje je Jasmin Mikolčević.

Iz kompanije su spomenutom portalu isprva tek šturo potvrdili tu informaciju.

"U prvom valu pandemije korona virusa u Republici Hrvatskoj, početkom travnja 2020., INA je na tržištu pokrenula proces nabave zaštitnih maski kako bi ispunila propisane zahtjeve Stožera Civilne zaštite te osigurala zaštitu svojih djelatnika, kontinuitet poslovanja i opskrbe tržišta.

Tvrtka Only Men Stuff d.o.o. izabrana je kao najpovoljniji ponuditelj koji zadovoljava sve tehničke zahtjeve kvalitete i propisane zdravstvene i sigurnosne zahtjeve.

U procesu nabave su poštivani svi proceduralni koraci, a na ovaj način INA je nabavila dovoljan broj maski i na vrijeme osigurala potrebnu zaštitu za svoje radnike", rekao im je INA-in glasnogovornik Josip Fiolić.

Nakon njihova opetovanog upita koliko je točno maski naručeno i po kojoj cijeni, Fiolić je rekao da "to nikada neće reći jer nisu medijima dužni dati informacije, već je to njihova dobra volja".

Fiolić tvrdi da se "ne radi ni o čemu spornom", ali nije im htio reći koje su bile ostale ponude, niti koliko novca je INA izdvojila da bi naručila maske.

Razgovarali su i s Jasminom Mikolčevićem koji je zadužen za zastupanje. Ni on nije htio otkriti iznos i količinu isporučenih maski INA-i, jer je to, kako kaže - "poslovna tajna".

Rekao je da je u zadnja dva tjedna isporučeno 10 komada maski, a da o ostalim narudžbama ne želi, iako ima uvid u sve fakture.

"Rekli smo da im više nećemo isporučivati maske po tako niskoj cijeni", kratko nam je kazao Mikolčević.

Dnevnik.ba

27. srpanj 2024 03:37