StoryEditor
primitivizam i nasilje

Jedan od boraca za "građansku" BiH i napadač na zastupnika Uzunovića bio na listi SDA u Hadžićima, dijeli džihadističke poruke Bilala Bosnića

Piše desk  /  29.04.2023., 17:51h

Hasan Lihovac, zaposlenik Općine Hadžići i kandidat SDA na lokalnim izborima za vijećnika u Općini Hadžići, jedan je od jučerašnjih napadača na zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Kenana Uzunovića, doznaje portal “Avaza”.

Podsjećamo, Uzunović je napadnut zbog odluke da podrži novu Vladu FBiH na čelu s Nerminom Nikšićem.

– Napadnut sam od strane demonstranata, nisam ozlijeđen , ali je ovo ružan način za iskazivanje nezadovoljstva. Pljuvali su me, polijevali vodom – rekao je Uzunović jučer za portal “Avaza” nakon napada.

Kako su naveli iz MUP-a KS, dvije osobe su zadržane na mjestu događaja, pri čemu je utvrđeno da je riječ o H.L. (1971) iz Hadžića i E.LJ. (1987) iz Hadžića.

U službenim prostorijama PU Centar obavljen je intervju i s počiniteljima prekršaja, koji su prihvatili odgovornost za učinjeni prekršaj, te su im izdati prekršajni nalozi za prekršaj iz članka 8. stavak 2. točlka a) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priopćeno je iz MUP-a.

Posljednja javno dostupna objava na Facebook profilu Hasana Lihovca je video Bilala Bosnića, osuđenog zbog javnog poticanja na terorističke aktivnosti, s opisom “Vakat je došao”.

image

Jedan od napadača na Uzunovića nio na listi SDA u Hadžićima, dijeli džihadističke poruke Bilala Bosnića

SCREENSHOT -

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 02:06