Article_Top_970x250

Jedan Hrvat napustio Diamond Princess, pet ih zasad ostaje

koronavirus

Jedan Hrvat napustio Diamond Princess, pet ih zasad ostaje

velj 19, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess u srijedu je napustio brod, a još ih je petero, koji su članovi posade, zasad ondje ostaje, doznaje se u hrvatskom Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. 

Putnici s kruzera Diamond Princess, na kojem je utvrđeno 540 slučajeva zaraze koronavirusom, počeli su u srijedu napuštati brod, nakon 14 dana karantene u japanskoj luci Yokohami, javlja Hina.

Sukladno odluci japanskih vlasti, brod prvi napuštaju putnici koji su zadovoljili kriterije, a tek potom članovi posade, rečeno je u MVEP-u. 

Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je da bi se tijekom dana trebalo iskrcati oko 500 putnika koji nemaju nikakve simptome zaraze koronavirusom, testovi su im bili negativni i nisu imali nikakve kontakte sa zaraženima. 

"Hrvatski državljanin koji je kao putnik boravio na kruzeru Diamond Princess danas je napustio brod, smatra se zdravim i nema ograničenja u kretanju", navodi MVEP. 

"Ostalih pet hrvatskih državljana koji su na brodu kao članovi posade nastavljaju boravak u izolaciji na brodu, zajedno s ostalim članovima posade iako nemaju simptome bolesti." 

MVEP dodaje da je veleposlanstvo RH u Japanu u stalnom kontaktu s hrvatskim državljanima te da i dalje stoji na raspolaganju za svu konzularnu i drugu pomoć.

Dnevnik.ba