StoryEditor

Javnim kuhinjama u Mostaru dodijeljene 72 tisuće maraka

Piše D  /  20.09.2018., 01:09h

Kako je istaknuto, ugovori su potpisani temeljem Odluke Vlade kojom je ukupno 72.000,00 maraka dodijeljeno Narodnoj kuhinji Crvenog križa Grada Mostara, Pučkoj kuhinji Mostar, Humanitarnoj organizaciji ”Merhamet” Jablanica i Humanitarnoj organizaciji ”Caritas biskupija Mostar- Duvno i Trebinje – Mrkan” Mostar.

Ministar Opsenica naglasio je značajnu ulogu i rad sektora socijalne skrbi Ministarstva, te projekte i aktivnosti koje provodi, a koje su ostale u sjeni događanja u sektoru zdravstva i procesa kolektivnog pregovaranja.

-Sektor socijalne skrbi, uz potporu UNICEF-a, krenuo je u nove projekte usmjerene preveniranju i najranjivijim skupinama, posebice djeci. Tu posebno mislim na razvitak novih usluga, proces udomiteljstva u želji da ni jedno dijete ne odrasta bez obitelji, proces inkluzije, transformiranje postojećih ustanova uvođenjem novih servisa, te preveniranje vršnjačkog nasilja, skitnje i prosjačenja – rekao je ministar Opsenica.

Obraćajući će predstavnicima institucija potpisnica ugovora, ministar Opsenica izrazio je duboko poštovanje i zahvalnost za njihov rad.

-Potpora Ministarstva i Vlade neka Vam bude poticaj za što kvalitetniji rad kako bi korisnici vaših kuhinja dobili uslugu dostojnu čovjeka – rekao je ministar Opsenica, dodavši i to kako je ove godine iznos financijske pomoći uvećan za 20 posto.

-Trudit ćemo se da iznos financijske pomoći povećamo, ne zato što očekujemo veći broj korisnika, dapače, vjerujemo u njegovo smanjenje zajedničkim djelovanjem svih razina vlasti, nego zato da vašim korisnicima osiguramo kvalitetniju uslugu – zaključio je ministar Opsenica.

Predstavnici javnih kuhinja zahvalili su Vladi i ministru Opsenici na dodijeljenoj pomoći koja će biti od velika značaja najugroženijim građanima HNŽ-a, navodi se u priopćenju Ureda za informiranje županijske vlade.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:06