StoryEditor
HNŽ

Javni poziv za raspodjelu sredstava za projekte mladih iz Proračuna Grada Mostara

Piše fena  /  15.11.2023., 17:12h

Grad Mostar objavio je Javni poziv za raspodjelu sredstava granta namijenjenog za projekte mladih iz Proračuna Grada.

Pravo sudjelovanja imaju omladinske udruge registrirane u BiH i imaju sjedište na području Mostara, a čiji projekti će se realizirati u interesu mladih ovog grada i na njegovom teritoriju, kao i neformalne grupe mladih (vijeća učenika srednjih škola s područja grada i dr.) uz administrativnu podršku ustanove ili udruge sa sjedištem na području Mostara.

Omladinske udruge i neformalne grupe mladih čije je sjedište na teritoriju druge općine također imaju pravo sudjelovanja pod uvjetima da se projekt kojim se prijavljuju realizira u interesu mladih Mostara i na području grada.

Aplikant može aplicirati na ukupan iznos vrijednosti projekta ili dio nedostajućih sredstava (sufinanciranje) što je dužan navesti u prijavnom obrascu, priopćeno je iz Grada Mostara.

Sredstva za odobrene projekte iz utvrđenih prioritetnih oblasti trebaju iznositi od 1.000 do 4.000 maraka po projektu.

Sveukupna planirana sredstva za Javni poziv planirana Proračunom Grada Mostara za 2023. godinu iznose 20.000 maraka.

Grad zadržava pravo da se ne dodjele sva raspoloživa financijska sredstva u slučaju da projektni prijedlozi ne zadovoljavaju zadane kriterije.

Ako omladinske udruge, neformalne grupe mladih kojima su dodijeljena sredstva po Javnom pozivu za prethodnu godinu od Grada Mostara nisu na vrijeme dostavile izvješće o realiziranju projekta u skladu s potpisanim Ugovorom o dodjeli sredstava, neće moći sudjelovati u raspodjeli sredstava na ovom javnom pozivu.

Popunjeni obrasci s priloženom dokumentacijom podnose se u zatvorenoj kuverti ili predaju u pisarnicu Grada Mostara: s naznakom "Povjerenstvu za ocjenu i izbor projekata za mlade", Adema Buća br.19 Mostar.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja Javnog poziva u medijima i na službenoj internetskoj stranici Grada Mostara.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 20:38