StoryEditor

Javio se Slovenac koji je Modrića izostavio s liste najboljih, evo što kaže

Piše D  /  05.12.2018., 02:12h

Podsjetimo, dok su Srbin i Crnogorac Modriću dali najviše bodova, a predstavnik glasovanja u izboru France Football iz redova BiH postavio ga je na drugo mjesto, Stare Modrića nije vidio niti među prvih pet!

Inače ovaj komentator odradio je više od dvije tisuće sportskih prijenosa, a već 27 godina je predstavnik Slovenije u izboru France Footballa. Odradio je i impresivnih dvije tisuće sportskih prijenosa.

"Žalostan sam što se vrši takav pritisak. U svih 27 godina koliko sam glasač, glasovao sam kao što pravila nalažu, po vlastitoj savjesti. Čak triput sam nagrađen jer sam predvidio prvu petorku. Ove godine sam se također vodio svojim nagonom i odnosom prema nogometu. Moj izbor je bio pošten iz moje perspektive. Nitko nije vršio pritisak na mene, moji glasovi su odraz toga kako gledam nogomet"

Stare smatra da je Ronaldo bio najbolji, Hazard iza njega, potom Messi, da bi listu pet najboljih zaokružio ‘svojim‘ Janom Oblakom te Mbappeom. 

Prokomentirao je i Luku Modrića kojega nije uvrstio.

"Luka Modrić je odličan igrač, pratio sam ga još dok je igrao za Dinamo, kasnije i u Tottenhamu. U Realu je imao ulogu da s Kroosom, Iscom i Marcelom distribuira lopte Ronaldu, da bi on poentirao. U reprezentaciji je bio izvrstan, a Hrvatska je dosegla izniman rezultat. Razmišljao sam na glasački listić uvrstiti vašeg vratara Subašića, koji je bio, po meni, najzaslužniji za pobjede u lutrijama jedanaesteraca.

Ali sam se kao Slovenac odlučio za Jana Oblaka, koji je već treći put zaredom bio najbolji vratar u Primeri i Europskoj ligi, koju je i osvojio. U više od sto utakmica do sada nije primio gol. Pitanje je zbog toga zašto vaš glasač nije dao glas Oblaku", naglašava slovenski komentator, a prenosi RTL.

"Nogometaši su poput žena, svakome se sviđa neka druga", zaključio je dr. Andrej Stare. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:25