StoryEditor

Javio se otac malene Mile: "Mila je trenutno super"

Piše D  /  26.06.2019., 10:06h

U srijedu ujutro na Facebooku se oglasio Marin Rončević, otac male Mile za čije su liječenje u SAD-u ljudi u Hrvatskoj i inozemstvu skupili gotovo 40 milijuna kuna.

Mila je u travnju otputovala u bolnicu u Philadelphiji gdje ju liječe od megakariocitne leukemije

Marin se ispričao što ne stigne svima odgovarati na poruke, ali i dodao kako je Mila jako dobro:

-  Trenutno je Mila super, ali oni koji su prošli/prolaze slične zdravstvene situacije znaju za razne nestalnosti i onu "danas je dobar dan" frazu... Eto, danas je bio jedan dobar dan pa se u meni pojavila zelja da ga podijelim s vama. Mila je dobro, nema neke sjajne nalaze sto je i očekivano s obzirom na tretmane koje prolazi, ali tu smo svi skupa, u sobi, nije u bolnici, izlazi na zrak u šetnje, igra se i gnjavi Pipu pa je sve odmah puno veselije. I glasnije. Nekad toliko glasno da se bojim da ce nas izbaciti iz smještaja. Valjda neće.

Milin tata kaže kako čekaju transplantaciju koja bi, bude li sve u redu, trebala biti 15. srpnja:

- Problemi, osim nuspojava kemoterapije, su i reakcija stanica donora na tijelo tzv. GVHD, infekcije u procesu oporavka..., ali mi se molimo i vjerujemo u najbolji ishod. Ima stvarno maksimalno podudarnog donora, a ovdje su u mogućnosti i laboratorijski alternirati pojedine gene donora koji bi bili upitni. Sve je to nedovoljna garancija da ce sve proći savršeno pa ću opet riskirat da naljutim pojedince kad zamolim svih da se pomole za Milu i svu bolesnu dječicu i pošalju ljubav, ali to je mala cijena za puno ljubavi, piše Rončević.

Marin priznaje i da se nije dovoljno bavio Zakladom te da jako žao zbog toga, ali nije imao kad:

- Za neke, mi smo ovdje valjda na godišnjem odmoru, za druge odavde bi trebali rješavati privatne probleme koji veze nemaju niti s našim slučajem, niti s bolestima djece, niti s našom strukom. Ne znamo. Ne stignemo. Nemamo uvjete. Stvarno nije da ne želimo pomoć, ali limitirani smo. Vremenom, Milinim stanjem, vremenskom razlikom, cijenama telefonije, lokacijom i svime općenito. Ja osobno koliko stižem i mogu pomažem pojedincima sa savjetima. Za neke smo doslovno banka koja daje bespovratni kredit iako smo se javno odrekli svega. Love nemamo. Dio što smo imali od plaća na računima podijelili smo skoro odmah. Koliko vidim i nekim “profesionalcima”. Ne stignemo odavde se baviti forenzikom, ali bar smo si to skinuli s grbače. Sad imamo prihode 2.200,00 mjesečno, tako da…, piše Rončević, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:00