Article_Top_970x250

Javio se i Safet Oručević: Milanović i Jelić su isti

"zagonetna" poruka

Javio se i Safet Oručević: Milanović i Jelić su isti

kol 04, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Odluka predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da odlikuje generala HVO-a Zlatana Miju Jelića predstavlja nastavak loših i vrlo ružnih poruka koje dolaze iz Hrvatske, rekao je za Avaz Safet Oručević, aspirant za novog upravljača Mostarom i dugogodišnji gospodar istočnog dijela Mostara. Oručević je inače direktor privatne udruge Centar za mir i multietničku suradnju, koju koristi u bošnjake lobističke svrhe.

- Broj ovakvih poruka postaje sve veći, a još iz vremena dok je predsjednica Hrvatske bila Kolinda Grabar-Kitarović. Sve ovo pokazuje odnos Hrvatske prema BiH - kazao je Oručević.

Dodaje da bošnjačka politika mora dobro o ovom razmisliti kako bi imala adekvatan odgovor.

- Ovakvi potezi ne smiju ostajati bez odgovora i reciprociteta u određenom smislu. I dalje se pokušava napraviti antagonizam cijele Europe prema Bošnjacima i to se vidi po mjerama za vrijeme epidemije koronavirusa, ali i po ovakvim potezima - istaknuo je Oručević.

Inače, Oručevićeva reakcija je samo posljednja u nizu bošnjačkih reakcija na činjenicu da će hrvatski predsjednik Zoran Milanović, povodom obiljećavanja obljetnice Oluje odlikovati i određene postrojbe HVO-a.

Ta činjenica je snažno pogodila bošnjačku javnost koja svim silama pokušava dokazati zločinački karakter HVO-a.

Zaboravljaju pak da je HVO oslobodio BIH od srpskog agresora, spasio bošnjačku enklavu Bihać od sudbine Srebrenice...

Ipak, nezahvalnost Sarajeva prema Hrvatskoj kad je u pitanju pomoć u ratu nije ništa novo. To je zapravo kontinuitet dugogodišnje bošnjačke politike sotonizacije svega hrvatskoga u BiH.

Dnevnik.ba