Article_Top_970x250

Javili se atentatori na Madura: ´Ovog puta nismo uspjeli, no pitanje je vremena´

pokušaj ubojstva

Javili se atentatori na Madura: ´Ovog puta nismo uspjeli, no pitanje je vremena´

kol 05, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Tajni venezuelanski pokret pod nazivom "Flanelski vojnici“ preuzeo je odgovornost za pokušaj ubojstva predsjednika Nicolasa Madura.

- Operacija se sastojala od leta dva drona napunjena eksplozivom C-4 do predsjedničke tribine. Snajperisti Počasne garde oborili su dronove prije nego što su stigli do mete. Dronovi su slabi. Sada nije uspjelo, ali samo je pitanje vremena - napisala je grupa na svom Twitteru.

​Ranije je Maduro izjavio da ga je tijekom obraćanja na vojnoj paradi u Caracasu napalo nekoliko bespilotnih letjelica s eksplozivom.

Predsjednik i službenici prisutni na događaju nisu povrijeđeni u incidentu. Međutim, u napadu su povrijeđena sedmorica vojnika, saopćio je venezuelanski ministar za informacije Jorge Rodriguez.

Smatra se da je pokret "Flanelskih vojnika" formiran 2014. godine i da ima veze s bivšim venezuelanskim policajcem Oscarom Perezom,  koji je u lipnju 2017. godine predvodio napad helikopterom na vladine zgrade u Caracasu. Pereza su ubile venezuelanske snage sigurnosti u siječnju.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250