StoryEditor

Javila se Gabrijelova majka: ‘Hvala Bogu što pravda dolazi‘

Piše D  /  20.02.2021., 03:02h

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Metkoviću objavilo kako je podiglo optužnicu protiv četiri hrvatske državljanke (1988., 1989., 1984. i 1972.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv malenog Gabrijela koji je preminuo 11. prosinca 2018., javnosti se odlučila obratiti Gabrijelova majka Ivana Bebić, pišu 24sata.hr.

Ivana Bebić, mama nesretnog Gabrijela rekla je kako joj je najveća želja da se takvo postupanje medicinskog osoblja više nikada ne ponovi.

- Hvala Bogu što pravda dolazi i što više nikada to neće moći napraviti drugoj djeci. Takav slučaj ne prepoznati i vraćati dijete u takvom stanju kući, pa to nema nigdje na svijetu, takva osoba nije ni za čistačicu, a ne za liječnika - rekla je Ivana Bebić, te dodala kako se nakon tragične smrti njenog Gabrijela u Metkoviću gradi dnevna bolnica, stigli su i novi dijagnostički aparati, a svi se nadaju da se ovakve tragdije više neće događati.

Podsjetimo, odvjetništvo okrivljenicama stavlja na teret da su tijekom 9. i 10. prosinca 2018. u Metkoviću, u zdravstvenoj ustanovi i kao zdravstvene djelatnice, djetetu (2009.) koje je u više navrata dovedeno u zdravstvenu ustanovu u teškom stanju, upoznate sa tim stanjem i prema simptomima pogoršanjem zdravstvenog stanja djeteta, olako držeći da dijete nije vitalno ugroženo, postupale protivno pravilima medicinske struke.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:22