StoryEditor

Jasmin Imamović: "Nekim snagama je cilj da sruše SDP"

Piše D  /  31.03.2021., 09:03h

- Želja im je da propadne savez u okviru Trojke te da propadne koalicija SDP-a i SBB-a u Tuzlanskoj županiji, u Gradu Tuzli i drugim gradovima i općinama. Cilj je izbacivanje SDP-a iz vlasti Sarajevske i Tuzlanske županije, te uzdrmavanje SDP-a na lokalnim razinama vlasti. SDP bi, na kraju, srušili tako što će zavaditi istaknute članove SDP-a, te pokušati da sruše legalno izabranog predsjednika SDP-a Nermina Nikšića i da će se SDP do općih izbora baviti unutarnjim svađama, na tim izborima doživjeti debakl, poslije čega mu slijedi raspad - izjavio je.

Imamović naglašava da se želja takvim snagama neće ostvariti.

- Nermin Nikšić je direktno, legalno i demokratski izabrani predsjednik SDP-a sa mandatom na četiri godine. Njegov drugi mandat ističe nakon općih izbora 2022. godine, a izbori za predsjednika SDP-a biće održani 2023. godine. Do tada je on moj predsjednik, a ja član Predsjedništva SDP-a. Tko god krene na SDP BiH ja ću ga, zajedno sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšića, braniti - kazao je Imamović, prenosi Avaz.

Kaže da podržava koaliciju SDP-a sa NiP-on i Našom strankom.

- Podržavam i koaliciju SDP-a u TK, Tuzli i drugim općinama sa SBB-om. Ne smeta nam dobar odnos Nermina Nikšića sa predsjednicima Naše stranke, NiP-a i SBB-a. Imam povjerenje u Nermina Nikšića i on ima povjerenje u mene. To se ne može promijeniti, bez obzira na želje i neke neutemeljene i neistinite tekstove - rekao je Imamović.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:27