StoryEditor

Jarni: Nije bilo dovoljno zalaganja, ovaj poraz nije razlog za dramu

Piše D  /  06.09.2020., 07:09h

Vidjelo se od samog početka da to neće biti dobra večer za nas, kaže nam legendarni Robert Jarni i nastavlja:

- Činjenica je da kod naših igrača nije bilo dovoljno žara i dovoljno zalaganja. Portugalci su pokazali želju i volju, a naši nisu. Ne mislim da bi se puno toga promijenilo da su tu bili Luka Modrić i Ivan Rakitić, pišu 24sata.hr.

Portugal je pobijedio 4-1, a da nije bilo Dominika Livakovića, mogli smo stradati i još teže.

- Livaković doista čudesno brani, možda je kod trećega gola mogao malo bolje reagirati, ali je prije toga sve sjajno obranio. Možda nam nije ni odgovarala ta formacija 4-2-3-1. Jednostavno, nismo dobro izgledali u toj formaciji - rekao je Jarni i dodao:

- Pašalić i Vlašić su imali sjajne prošle sezone u klubovima, igraju jako dobro, ali u ovoj utakmici kao ni ostali nisu bili na pravoj razini. Šteta zbog toga, Kovačić je odlično igrao u Chelseaju, ali sad nije pokazao takvu igru.

Je li nam ovaj poraz opomena?

- Ne vidim razloga za dramu. Nije to neki dramatičan poraz. Igrali smo protiv jedne sjajne reprezentacije, koja je u sjajnom stanju. Njihov izbornik Santos se žalio da mu igrači neće biti u pravom stanju, a oni su i bez Ronalda letjeli terenom. Mislim da će Liga nacija dobro poslužiti izborniku Zlatku Daliću pred Europsko prvenstvo. To je puno važnije od ovoga natjecanja i Dalić želi pronaći ta 23 igrača za Euro, odnosno u Ligi nacija riješiti te eventualne dvojbe oko nekih igrača - pojašnjava osvajač bronce na SP-u 1998. godine.

U utorak će Hrvatska igrati protiv Francuske.

- Jasno je da će Francuzi biti veliki favoriti u toj utakmici. Ipak su oni svjetski prvaci, u dobrom su stanju, a igraju na domaćem terenu. Ipak, vjerujem da ćemo biti u boljem izdanju nego protiv Portugala - rekao je Jarni i dodao:

- Portugal nam jednostavno nikad nije odgovarao, tako je bilo i u ovoj utakmici. Protiv Francuske će Dalić sigurno napraviti neke promjene, možda zaigramo i u drugoj formaciji.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:05