Article_Top_970x250

Jarak: Specijalci odbili poslušnost Vučiću, pozvao je vojnu policiju

kaos u beogradu

Jarak: Specijalci odbili poslušnost Vučiću, pozvao je vojnu policiju

ožu 17, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Facebook/Andrija Jarak

Prosvjednici još uvijek ne odustaju u blokadi zgrade Predsjedništva Srbije u kojoj se nalazi predsjednik Aleksandar Vučić, javlja Andrija Jarak za Novu TV

Andrija Jarak, reporter Dnevnika Nove TV, prati tijek prosvjeda pred zgradom Predsjedništva. 

"Prosvjednici su odlučni u blokadi zgrade Predsjedništva i ne dopuštaju da Vučić napusti zgradu prije nego što podnese ostavku. Dolazi sve veći broj ljudi. Atmosfera je jako napeta", kaže Jarak, dodajući da su prosvjednici objavili kako su uhićena dva prosvjednika.

Tvrde, međutim, da ih nije uhitila policija, već "Vučićevi batinaši". Štoviše, tvrde da su specijalci Vučiću odbili poslušnost. 

"Upravo su rekli da su specijalci odbili Vučiću poslušnost te da je Vučić naredio da dovedu vojnu policiju", javlja Jarak.

Dodaje da prosvjednici konstantno pozivaju policiju da prijeđe na njihovu stranu, da budu s narodom.  

Iako je dosad jedno od prvih lica prosvjeda bio Branislav Trifunović, od subote se u neformalnog vođu prometnuo predsjednik stranke Srpski pokret Dveri Boško Obradović. 

Obradović i danas konstantno koordinira prosvjednicima, daje im upute kako da se postave, što da govore. Upravo je on poručio Vučiću da neće napustiti zgradu dok ne podnese ostavku, te uputio prosvjednike da se prihvate za ruke i tako potpuno okruže zgradu u kojoj se nalazi predsjednik Srbije. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250