StoryEditor

Janša: "Dunja Mijatović je dio mreže lažnih vijesti"

Piše D  /  07.06.2021., 03:06h

"Žalosno, Dunja Mijatović je dio mreže lažnih vijesti. Dobro je plaćena našim novcem", napisao je Janša danas na Twitteru.

U svom izvješću objavljenom potkraj prošlog tjedna Mijatović je slovensku vladu pozvala da zaustave pogoršanje situacije na području medijskih sloboda i sloboda izražavanja.

U izvješću koje je napravila nakon posjeta Sloveniji i razgovora s više visokih dužnosnika, spomenula je kao probleme u Sloveniji uznemiravanje i zastrašivanje novinara te tužbe protiv nekih od njih, upozorivši na to da neki postupci slovenske vlade mogu narušiti nezavisnost, kredibilnost i financijsku stabilnost javnih medija, prenosi Hina.

 

Janša je u verbalnom ratu s novinarima

Slovenski premijer Janša, koji je lani u ožujku, nakon što je prijašnja vlada odstupila, po treći put došao na čelo vlade, od samog početka svog mandata vodi svojevrsni verbalni rat s novinarima, koje optužuje da djeluju u interesu "ekstremne" ljevice, nastojeći izazvati pad vlade, a prigovaraju mu i "autoritaran" stil te pokušaje utjecaja na nezavisna državna tijela.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 22:44