StoryEditor

Janica objavila fotografiju Ivice i sebe otprije 34 godine

Piše D  /  25.01.2019., 09:01h

Bivša skijašica Janica Kostelić (37) rodila je sina Oskara 1. siječnja. Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport rodila je u zagrebačkoj Petrovoj bolnici carskim rezom i tako postala majka četiri dana prije svog rođendana.

Nekoliko dana poslije poroda, Janica i beba su otišli kući, a njen otac Ante Kostelić (80) potvrdio je da je sve prošlo u najboljem redu.

- Svako zdravo i novo dijete je veselje. Ako život ima nekakav smisao, glavni smisao mu daju djeca. Iz prvog braka imam dva unuka. Oni žive u Engleskoj i često dolaze ovdje. Ivica ima dva sina, a Janica je sada rodila Oskara. Dobro je. U najranije sate je pobjegla iz bolnice kako ju nitko ne bi ‘uhvatio‘ - rekao je tada legendarni Ante. 

Janica se jučer prvi put oglasila na društvenim mrežama poslije poroda i objavila fotografiju iz djetinjstva. Na slici su Janica i njen brat Ivica Kostelić(39), prenosi 24sata.

Janica i Ivica bili su i velika motivacija jedno drugom. Upornost i predanost u treninzima gurali su oboje naprijed. Janica je prvi put na skije stala s tri godine, ali je stalno padala i ometala drugu djecu. Njezina majka mislila je da bi bilo najbolje da odustane, ali uz treninge s ocem i Ivicom, Janica se značajno popravila i ozbiljnije se počela skijanjem baviti s 10 godina. 

FOTO: Pixsell

Ante je Ivicu često vozio u austrijska i talijanska skijališta, i to Ladom koja nije imala ni grijanje, a sve bi češće s njima išla i Janica.

Svi koji poznaju nesvakidašnji put velikih sportaša kažu da su dio djetinjstva proveli u toj staroj Ladi, spavali na račun očevih prijatelja u Sloveniji i ustajali u četiri kako bi besplatno skijali na stazi dok ne bi proradila žičara. Kad nisu imali novca i prijatelja da im pomognu, spavali su u šatorima, autu, šumi... Nerijetko bi se budili u vrećama za spavanje prekriveni snijegom. Upravo to, rekli bi mnogi, izgradilo je dubok odnos između nje i Ivice.

Oduvijek su se borili jedno za drugo, skrbili jedno za drugo i voljeli jedno drugo. Odrasli su u zagrebačkoj Medvedgradskoj ulici, a poznata je priča kako Janica nikad ne bi jela kolače kod susjede, a da prvo ne dobije jedan za Ivicu. U malenom dvorištu iza kuće uvijek su skupa trenirali. Utezi, čučnjevi, sklekovi onda lopta. Sve treninge radili su zajedno.

Ipak, kako tvrdi njena majka, Janica je oduvijek bila malo vragolastija od Ivice. Znala ga je često i zezati, ali sve u duhu sestrinske ljubavi. Jednom ga je, rekla je u jednom intervjuu Marica, častila sladoledom, ali tek je poslije Ivica shvatio da ga je ‘častila‘ novcem iz njegova novčanika.Janica kostelić - doček u Zagrebu 2002. | Autor: Boris Scitar/PIXSELL

FOTO: Boris Ščitar/Pixsell

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:12