Article_Top_970x250

Janez Janša demantirao da je u Bruxelles slao "non paper" u kojem se predviđa mogućnost raspada BiH

NEGIRAO TVRDNJE

Janez Janša demantirao da je u Bruxelles slao "non paper" u kojem se predviđa mogućnost raspada BiH

tra 12, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Premijer Slovenije Janez Janša oglasio se nakon što su neki mediji objavili špekulaciju da je u Bruxelles uputio "non paper", neslužbeni dokument, koji tretira i budućnost BiH. Slovenija će od 1. srpnja ove godine preuzeti predsjedavanje Europskom unijom, a Janša, prema tim navodima, planira na dnevni red nametnuti određenu viziju "dovršetka raspada Jugoslavije".

To se barem može tumačiti iz "non papera" koji je, kako se tvrdi, uputio u Bruxelles i koji podrazumijeva promjene granica, a između ostalog predviđa mogućnost i otcjepljenja entiteta RS, kao i prekrajanje granica u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Albaniji. Janša je u negirao ove tvrdnje. "Posljednji put sam se susreo s predsjednikom Europskog vijeća (Chalesom Michelom) prošle godine.

Teško da bih mu fizički mogao predati bilo što u veljači ili ožujku ove godine, kako piše opskurni portal", naveo je Janša. Dodao je da Slovenija ozbiljno traži rješenja za razvoj regije i europsku perspektivu zemalja Zapadnog Balkana, ali da se ovakvim napisima pokušava spriječiti taj cilj, prenosi Večernji list.

Dnevnik.ba