StoryEditor

Jandroković: Prošao sam različite političke bitke, ali ova je najbizarnija

Piše D  /  28.05.2020., 07:05h

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković odlučio je prekinuti višednevna prepucavanja s Ninom Raspudićem. - Već sam stvarno dugo u politici i prošao sam različite situacije, vodio različite političke bitke, ali ova je najbizarnija. Sve sam rekao što sam imao, ne želim više polemizirati, želim obitelji Raspudić svako dobro - rekao je Jandroković gostujući u RTL Direktu

Podsjetimo, jučer je ta prepucavanja komentirala i Raspudićeva supruga Marija Selak-Raspudić. Jandrokovića je tom prilikom izazvala da se stavi na zadnja mjesta na izbornim listama kako bi testirao volju građana. 

- Podatak o 808 preferencijalnih glasova je točan, ali 2015. sam osvojio 8100 glasova, preko 12 posto kada sam u šestoj jedinici bio na trećoj poziciji. Kada sam se borio za preferencijalne glasove ja sam ih i osvajao. 2016. sam bio glavni tajnik i voditelj kampanje i nisam uopće sudjelovao u kampanji tako da taj rezultat i nije mogao biti puno veći jer sam se bavio drugim stvarima. Ovog puta idem po preferencijalne glasove i osvojit ću ih puno - odgovorio je Jandroković.

Osim sukoba sa supružnicima Raspudić, mnogo se govorilo i o sukobu s Davorom Bernardićem. Jadroković je rekao da se radi na tužbi te da će pravovremeno izvijestiti javnost.

Upitan zašto se dvije godine nije znalo da sirova nafta putuje na preradu u Mađarsku, odgovorio je: - To je poslovni odnos između Ine i Janafa. Koliko vidim, i jedna i druga tvrtka su tu našle svoj poslovni interes, ne vidim u tome ništa sporna. Vjerojatno, da izbori nisu za mjesec i nešto više dana, o tome ne bismo ni govorili. Dakle, čini mi se da se ovdje radi o pokušaju oporbe i određenih interesnih grupa da otvore tu temu kako bi naudili Vladi i ne vidim tu ništa sporno.

Program Restart koalicije ocijenio je nerealnim i neprovedivim jer "ne korespondira s vremenom u kojem mi trenutno živimo".

Nije htio govoriti o konkretnima imenima koja će biti na njihovim listama: - Do 16. 6. odredit ćemo tko će sve biti kandidati i kandidatkinje, ali sigurno je da ćemo ići s najjačim imenima.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:04