Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio je u oproštajni posjet kinesku veleposlanicu u Hrvatskoj Xu ErwenFOTO: SABOR.HR -
StoryEditor
zagreb

Jandroković primio kinesku veleposlanicu: Pelješki most simbol prijateljskih odnosa

Piše Hina  /  23.09.2021., 17:38h
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio je u oproštajni posjet kinesku veleposlanicu u Hrvatskoj Xu Erwen, a sugovornici su ustvrdili da će Pelješki most ostati simbol prijateljskih kinesko-hrvatskih odnosa, priopćio je u četvrtak ured predsjednika Sabora

"Predsjednik Jandroković i veleposlanica Xu Erwen složili su se kako Hrvatska i Kina njeguju prijateljske odnose i imaju vrlo dobru suradnju u područjima gospodarstva, trgovine, turizma i kulture. Pelješki most ostat će trajan i najvidljiviji simbol prijateljskih odnosa između dva naroda, ustvrdili su sugovornici", navodi se u priopćenju.

Jandroković i Xu Erwen također su se složili da postoji prostor za jačanje gospodarske suradnje i trgovine, kao i obostrana želja za uspostavom izravnih letova između Hrvatske i Kine koji bi povećali broj turista.

Predsjednik Hrvatskog sabora pozvao je i predsjednika Svekineskog narodnog kongresa Li Zhanshua u posjet Hrvatskoj te na otvorenje Pelješkog mosta iduće godine, što će biti i prigoda obilježavanja 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske s Narodnom Republikom Kinom.

Jandroković se također zahvalio veleposlanici na predanom radu u jačanju bilateralnih hrvatsko-kineskih odnosa, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 08:14