StoryEditor
18. svibnja

Jandroković otkrio detalje o komemoraciji žrtava Bleiburške tragedije

Piše desk  /  11.04.2024., 20:19h

Komemoracija žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta održat će se 18. svibnja na zagrebačkom groblju Mirogoj, a misa će biti u Macelju, dogovoreno je u četvrtak na pripremnom sastanku predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića s predstavnicima HBK i Počasnog bleiburškog voda.

“Komemoracija s polaganjem vijenaca i molitvom koju će predvoditi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan održat će se na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoju u subotu, 18. svibnja, u 9,30 sati. Nakon toga, predviđena je sveta misa u 12,15 sati koju će u Spomen-crkvi Muke Isusove u Macelju služiti zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski”, priopćeno je iz Ureda predsjednika Hrvatskog sabora.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković istaknuo je značaj dostojanstvenog obilježavanja te velike tragedije hrvatskog naroda i iskazivanja dužnog pijeteta svim žrtvama.

Na sastanku su u ime Hrvatske biskupske konferencije (HBK) sudjelovali mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij te Tomislav Markić, nacionalni ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu HBK i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Među predstavnicima Počasnog bleiburškog voda (PBV) bili su zamjenik predsjednika Milan Kovač, počasni predsjednik Vice Vukojević te Tena Vujčić.

Obilježavanje 79. obljetnice Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 12:00