StoryEditor
predsjednik sabora rh

Jandroković osudio napad Hamasa na Izrael i obećao pomoć Hrvatske

Piše hina  /  12.10.2023., 13:20h

Brutalni napadi na Izrael udari su na vrijednosti koje dijeli cijeli civilizirani svijet: slobodu, mir, demokraciju i zaštitu temeljnih ljudskih prava i zato Hrvatska stoji solidarna s Izrealom, poručio je predsjednik Hrvatskoga Sabora Goran Jandroković, priopćeno je u četvrtak iz Sabora.

Jandroković je govoru pred sinoćnji koncert u Lisinskom u povodu 75 godina osnutka Države Izrael rekao da se ta obljetnica odvija u "okolnostima neljudskih i svirepih zločina koje je Hamas počinio nad izraelskim civilima, uključujući starije osobe, žene i djecu", navodi se u priopćenju.

"Zbog takvog terorističkog čina i zastrašujućih okolnosti Hrvatska izražava snažnu solidarnost s izraelskim narodom i Državom Izrael", rekao je.

"Brutalni napadi na Izrael ujedno su i udari na vrijednosti koje dijeli cijeli civilizirani svijet: slobodu, mir, demokraciju i zaštitu temeljnih ljudskih prava", naglasio je Jandroković.

Uz snažnu osudu zločina Hamasa i potporu Izraelu u borbi za slobodu i opstojnost, predsjednik Sabora podsjetio je na krvavi put kojim je Hrvatska stekla neovisnost.

"Hrvatski narod, koji se teško i mukotrpno izborio za vlastitu slobodu, vrlo dobro pamti tko su mu na tom putu bili pravi prijatelji", rekao je.

"Stoga, u trenutku kada je prijateljskom Izraelu potrebna solidarnost, pomoć i potpora Hrvatska će ju jasno i nedvosmisleno pružiti", obećao je Jandroković, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 10:34